Θεσσαλονίκη | Κοινή παρέμβαση Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ και Ταξικής Πορείας στους εργαζόμενους της λέσχης του ΑΠΘ με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση στη διανομή φαγητού (19/10)

Το μεσημέρι της Τρίτης (19/10) η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις πραγματοποίησαν παρέμβαση στους εργαζόμενους της λέσχης του ΑΠΘ, σχετικά με τις τελευταίες εικόνες τεράστιων ουρών αναμονής από τους φοιτητές. Η παρέμβαση ανέδειξε την ανάγκη συμμετοχής των εργαζομένων σε κοινή κινητοποίηση με τους φοιτητές, η οποία θα αναδείξει το ζήτημα.

Μέσα από την συζήτηση έγινε φανερό ότι εργαζόμενοι θεωρούν αυτές τις πρωτόγνωρες εικόνες επακόλουθο της έλλειψης προσωπικού. Ο μεγάλος χρόνος αναμονής για ένα πιάτο φαγητό –συχνά μάλιστα λειψό–και εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων είναι αποτελέσματα της στάσης της Πρυτανείας όπως και της Διοίκησης της λέσχης. Η ελαστικοποίηση του ωραρίου των εργαζόμενων σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανή να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες προσωπικού.

Η κατεύθυνση για το ξεζούμισμα των εργαζόμενων έχει δοθεί εδώ και καιρό όπως έγινε φανερό με τις περσινές απολύσεις, που πάρθηκαν πίσω χάρη στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων

Το αίτημα για επαρκές και μόνιμο προσωπικό στη λέσχη όπως και η διεκδίκηση υγειονομικών μέτρων αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους φοιτητές. Μόνο έτσι θα σταματήσει η πολύωρη ταλαιπωρία των φοιτητών και η εργασιακή εξόντωση των εργαζόμενων.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ - ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  • ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 2ης (ΑΝΩ) ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ
  • ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ, ΤΕΣΤ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

 

Η ΔΩΡΕΑΝ-ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10, ΣΤΙΣ 12:30, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΑΝΩ ΛΕΣΧΗ) ΣΤΙΣ 14:00