ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Αγώνας για το δικαίωμα στην υγεία!

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος τώρα από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα, διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας (χωρίς να ξέρουμε πότε τελείωσε το δεύτερο) και η κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο ασφυκτική για το λαό και τη νεολαία. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει (με την πλειοψηφία τους εκτός ΜΕΘ) από τον ιό και όχι μόνο, και οι ελπίδες του λαού για μαζικό και αποτελεσματικό εμβολιασμό έχουν αρχίσει να καταρρέουν!

Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση και το σύστημα μας έχουν αφήσει απροστάτευτους απέναντι στον ιό, χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως υγειονομικό μέτρο για την διαφύλαξη της υγείας μας. Η κατάσταση στα νοσοκομεία πάει από το κακό στο χειρότερο, με ελάχιστες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, με καμία πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και με την εξόντωση των γιατρών και των νοσηλευτών. Την ίδια στιγμή απαγορεύουν στους εργαζόμενους να μιλάνε στα ΜΜΕ για τις άθλιες συνθήκες περίθαλψης των ασθενών και τους τιμωρούν με μετακινήσεις, πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ, δεν κάνουν δωρεάν μαζικά τεστ στον λαό και ο εμβολιασμός, που μας παρουσίαζαν σαν σωτηρία, καθυστερεί με ευθύνη τους!

Η «απάντηση» της κυβέρνησης σε αυτήν την κατάσταση δεν είναι άλλη από τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και την καταστολή, ρίχνοντας για ακόμη μια φορά την ευθύνη στον λαό. Η κυβέρνηση κάνει την πανδημία ευκαιρία για να προωθήσει μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους, τόσο στα εργασιακά (χτύπημα στον συνδικαλισμό και στην ασφάλιση των εργαζομένων, νομιμοποίηση 10ωρης εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας) όσο και στα φοιτητικά δικαιώματα (πρόσφατη ψήφιση του νόμου Κεραμέως). Και όταν ο λαός και η νεολαία βγαίνουν στον δρόμο ενάντια στην επίθεση αυτή, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, η απάντηση της κυβέρνησης είναι το ξύλο και τα χημικά, κατηγορώντας μας για διάδοση του ιού και ανευθυνότητα. Οι ίδιοι που έναν χρόνο τώρα μας έχουν αφήσει απροστάτευτους και εκτεθειμένους στην πανδημία. Και αυτό γιατί φοβούνται την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου, η οποία συσσωρεύεται όλο αυτό το διάστημα και σιγά σιγά αρχίζει να εκφράζεται!

Λαός και νεολαία πρέπει να παλέψουμε μαζί για το δικαίωμά μας στην υγεία! Η πολιτική που ασκεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν νοιάζεται για την προστασία μας και δεν είναι διατεθειμένη να πάρει κανένα απολύτως υγειονομικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Γι’ αυτό και χρειάζεται να σταθούμε στο πλευρό των υγειονομικών και να βγούμε μαζί τους στον δρόμο, διεκδικώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική αυτού του συστήματος!

  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Η ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!

  • ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ Β.Α.Ε! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

  • ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!