ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ανακοίνωση για τα γενονότα στη Σύγκλητο του ΑΠΘ στις 16/6

Καταγγέλουμε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Κάτω τα χέρια από το λαϊκό άσυλο αγώνων!

Να κατοχυρωθούν τα μαθήματα του εξαμήνου της πανδημίας!

Την Τρίτη 16/6, κατά τη διάρκεια  διαμαρτυρίας  φοιτητών σχετικά με τους όρους διεξαγωγής της τρέχουσας εξεταστικής, η Πρυτανεία του ΑΠΘ  δεν δίστασε να προχωρήσει σε κλείδωμα των διαμαρτυρόμενων και εργαζόμενων του πανεπιστημίου που έτυχε να παρευρίσκονται εκεί εντός του κτηρίου της διοίκησης! Επιπλέον, αξιοποιώντας την κατάργηση του λαϊκού ασύλου αγώνων, η πρυτανεία κάλεσε για ενισχύσεις τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες και παρέμειναν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κοντά στον χώρο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

Οι αντιδημοκρατικές αυτές κινήσεις πρέπει να καταδικαστούν απερίφραστα! Πρόκειται για τη συνέχεια της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την οποία έχουν επιλέξει να προωθούν τωρινές και χτεσινές κυβερνήσεις αλλά και παράγοντες του συστήματος, όπως το καθηγητικό κατεστημένο. Έναν χρόνο μετά την νομική κατάργηση του ασύλου, φαίνεται για άλλη φορά πως οι δυνάμεις καταστολής δεν μπαίνουν στο πανεπιστήμιο για να μας προστατεύσουν αλλά για να ξυλοφορτώσουν όσους αντιστέκονται στις επιταγές κυβέρνησης και καθηγητών για μια παιδεία λίγων και εκλεκτών.

Τα γεγονότα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα προσπαθεί να εμπεδώσει κλίμα νόμου και τάξης. Τα δακρυγόνα και το ξύλο γίνονται ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο, και αφορούν από  στους πολίτες του Βόλου που αντιδρούν στην καύση σκουπιδιών στον τόπο τους ως και τους νέους που κάθονται στις πλατείες!

Δεν είναι τυχαίο πως η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην τρομοκράτηση των φοιτητών. Έχοντας βιώσει δύο μήνες εγκλεισμό, είμαστε εμείς που καλούμαστε να κάνουμε πως δεν συνέβη τίποτα και να δώσουμε εξεταστική παρά τις συνθήκες πανδημίας!

Μεγάλο μέρος μας είναι εκ των προτέρων αποκλεισμένο από την παρωδία της τηλε -εκπαίδευσης/τηλε - εξέτασης.  Ενώ καλούμαστε να δώσουμε τα μαθήματά μας, πολλοί από εμάς δεν έχουν λάβει καν τα συγγράμματά τους. Με βάση τα μαθήματα που έχουν ήδη δοθεί ηλεκτρονικά, φαίνεται πως η καθηγητική αυθαιρεσία οργιάζει υπό το πρόσχημα της διασφάλισης του ακαδημαϊκού επιπέδου. Πλατφόρμες πέφτουν, φοιτητές αποκλείονται, το εξάμηνο φαίνεται χαμένη υπόθεση για όλο και περισσότερους φοιτητές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η καταστολή και η κατασυκοφάντηση των φοιτητών εξυπηρετεί την προσπάθεια όσων επιτίθενται στο δικαίωμα μας στις σπουδές να βάλουν τις αντιστάσεις μας σε γύψο.

Δεν μας τρομάζουν!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΛΗΞΑΝ
  • ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία την Τετάρτη 17/6 στις 12:00 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα της εξεταστικής την Πέμπτη στις 19:00 στο Υ.ΜΑ.Θ..