ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ανταπόκριση από τη διαδήλωση ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ (22/2)! Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες χωρίς καμία κατηγορία!

Πραγματοποιήθηκε δυναμική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην άγρια κρατική καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και η πρυτανεία του ΑΠΘ ενάντια στους φοιτητές, που με αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων τους πραγματοποιούσαν κατάληψη στο κτίριο της πρυτανείας, σήμερα 22/2. Εκφράστηκε και η αλληλεγγύη στους προσαχθέντες, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία εις βάρος τους.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με μπλοκ οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΟΚΔΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας. Περίπου 300 άτομα, φοιτητές και εργαζόμενοι της πόλης εναντιώθηκαν στο όργιο βίας και τρομοκρατίας που έλαβε χώρα εντός του ΑΠΘ. Τα σημερινά γεγονότα, η παρουσία δεκάδων αστυνομικών (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ) στο χώρο του ΑΣΥΛΟΥ, τα χημικά, το ξύλο και οι προσαγωγές φοιτητών είναι η εφαρμογή με τον πιο ωμό τρόπο του μαύρου νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη!

Η σημερινή απογευματινή διαδήλωση είναι μία πρώτη απάντηση ενάντια στην πολιτική του συστήματος που στόχο έχει να διαλύσει φοιτητικά και λαϊκά δικαιώματα, να φιμώσει και να καταστείλει κάθε φωνή που αντιδράει και αντιστέκεται. Πλέον δε χωράει καμία αμφιβολία η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο στην πράξη, οι φοιτητές οφείλουμε να παλέψουμε στην κατεύθυνση της ανατροπής!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μετά το τέλος της διαδήλωσης συμμετείχαν με μπλοκ στη συγκέντρωση έξω από τη Γ.Α.Δ.Θ.. Εκεί για άλλη μία φορά φάνηκε πως οι απαγορεύσεις και τo lockdown δεν έχουν στόχο την προστασία του λαού από την πανδημία, αλλά χρησιμοποιούνται για να καταστείλουν τις αντιστάσεις. Η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους επικαλούμενη την απαγόρευση της κυκλοφορίας (από της 6μμ) που ισχύει για τις συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, εκβιάζοντας τους με πρόστιμα.

Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί. Την Τρίτη 23/2, στις 11πμ, συγκεντρωνόμαστε στην Πρυτανεία με στόχο την πραγματοποίηση φοιτητικής διαδήλωσης. Μαζικοποιούμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις και ξανά βγαίνουμε στο δρόμο την Πέμπτη 25/2 στις 1μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου συνεχίζοντας τον αγώνα μας για την ανατροπή του νόμου!