ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ιατρική: ΔΑΠ ΝΔ-ΦΚ IATΡΙΚΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Τον τελευταίο καιρό ήρθαμε αντιμέτωποι με την επιστροφή και την εκ νέου ενεργοποίηση της ΔΑΠ ΝΔ-ΦΚ στην σχολή μας, η οποία μέχρι πέρυσι απείχε (τόσο με την φυσική της παρουσία μέσα στην σχολή όσο και από την εκλογική διαδικασία). Σύμφωνα με την ίδια θα επέστρεφε όταν «οι συνθήκες θα την ευνοούσαν», κάτι το οποίο πραγματώθηκε μετά από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Τι εκπροσωπεί η ΔΑΠ ΝΔ-ΦΚ; Η συγκεκριμένη παράταξη δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέρα από την φωνή του συστήματος μέσα στις σχολές μας! Παντοτινός της ρόλος είναι η διαιώνιση της αστικής ιδεολογίας και της συστημικής προπαγάνδας στα μυαλά των φοιτητών, η αποσυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων στους οποίους παρεμβαίνει και η αποτροπή συγκρότησης των φοιτητών προς αγωνιστική κατεύθυνση.
Την στιγμή που η κυβέρνηση προχωράει σε μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των φοιτητών και του λαού, την στιγμή που η καταστολή και η ωμή βία απέναντι σε οποίον αντιστέκεται είναι απλή εφαρμογή της «κανονικότητας», η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ βρήκε το εύφορο έδαφος για να καταστείλει την οποία ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της νεολαίας ήδη από την αρχή της χρονιάς. Είναι ο πιστός σύμμαχος της κυβέρνησης που έφερε την κατάργηση του Ασύλου και ετοιμάζεται να φέρει τις διαγραφές, τη βάση του 10, αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερη μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες των φοιτητών!

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συγκεκριμένη παράταξη, το φερέφωνο της κυβέρνησης μέσα στα αμφιθέατρα μας, είναι η ίδια που υποστηρίζει την παιδεία για «λίγους και εκλεκτούς», θέλει να αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία μεγάλη μερίδα των φοιτητών, να μετατραπεί η σχολή μας σε ένα πλήρως εντατικοποιημένο κάτεργο που θα διαμορφώνει τους ίδιους μας τους εαυτούς σε πειθήνια ανθρωπάκια καθώς και την αγρία βία και καταστολή σε οποιονδήποτε συμφοιτητή μας τολμήσει να αντιδράσει.

Καμία αυταπάτη δεν έχουμε για τον ρόλο που θα παίξει μέσα στην σχολή μας!
Καλούμε τους φοιτητές να απομονώσουν πολιτικά την κυβερνητική φωνή μέσα στο σύλλογο μας. Καλούμε τους φοιτητές να συγκροτηθούν προς μια αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στα μέτρα που μας αφαιρούν το δικαίωμα μας σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες!