ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στο στέκι του Βιολογικού ΑΠΘ

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επιχείρηση της αστυνομίας, ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς (!!!) για την εκκένωση του στεκιού στο Βιολογικό του ΑΠΘ.

Τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με ανεξέλεγκτη διασπορά και με το σύστημα υγείας να έχει χτυπήσει κόκκινο, η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι πολιτικές της προτεραιότητες με αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις και σκύλους να περικυκλώνουν το ΑΠΘ (και οι οποίες παραμένουν μέχρι και τώρα) για να διασφαλίσουν το κλείσιμο ενός πολιτικού χώρου, και να περιφρουρήσουν τις εργασίες των συνεργείων για την “ανάπλασή” του.

Αυτή η κίνηση βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τη χθεσινή είδηση για εγκατάσταση τουρνικέ σε 4 πανεπιστήμια της χώρας. Είναι η κατεύθυνση που επιτάσσει ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη (4777) για έλεγχο στις εισόδους των πανεπιστήμιων, για τσάκισμα του λαϊκού ασύλου που καταλήγει στο χτύπημα πολιτικών χώρων και στεκιών και γενικότερα της ελεύθερης πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα στο πανεπιστήμιο.

Το γεγονός, όμως, πως η εκκένωση συνέβη σε αυτή τη φάση, ανήμερα ξημερώματα παραμονής πρωτοχρονιάς, με την πανδημία στα χειρότερα της και με τους φοιτητές εκτός της πόλης, αποδεικνύει επίσης και το φόβο που διέπει το σύστημα. Απ' ότι φαίνεται οι περσινές μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποίησεις που κατάφεραν το προσωρινό πάγωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν έχουν ξεχαστεί από την κυβέρνηση και γι' αυτό επιλέγει πολύ στοχευμένα το πότε “να χτυπήσει”.

Σαν Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλουμε την εισβολή της αστυνομίας στο Βιολογικό, και καλούμε όλους τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στην παιδεία των ταξικών φραγμών και αποκλεισμών που θέλει το σύστημα και που έχει ανάγκη την “περιφρούρηση” της αστυνομίας και την καταστολή για να το πετύχει.

 

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ / ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (4777)