ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ο αγώνας για την ανατροπή του νόμου συνεχίζεται! Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τους αγωνιστές/ριες!(ανταπόκριση από 23/2)

Σήμερα οι φοιτητές και ο λαός της πόλης έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα καταγγελίας της εισβολής της αστυνομίας στη Πρυτανεία του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη και είχε ως αποτέλεσμα 31 συλλήψεις μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νόμο Κεραμέως, την καταπάτηση του ασύλου, το ξύλο και τις συλλήψεις της προηγούμενης μέρας. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Κίνησης Φοιτητών-Δυνάμεων για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως, της ΟΚΔΕ, της ΣΣΠ, της Φοιτητικής Πορείας και μπλοκ με υπογραφή «Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας».

Η διαδήλωση κατευθύνθηκε στα δικαστήρια, όπου περνούσαν από τον εισαγγελέα οι συλληφθέντες. Η αστυνομία προσπάθησε να διακόψει την διαδήλωση στην Εγνατία, αλλά μπροστά στη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα του κόσμου, δεν εμπόδισε την συνέχιση της διαδήλωσης από άλλο δρόμο.

Πολύ θετική ήταν η συμπόρευση στο δρόμο με τους υγειονομικούς που είχαν την ίδια μέρα απεργιακή συγκέντρωση στο ΥΑΜΘ διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και μέτρα προστασίας.

Την διαδήλωση στήριξε και το Σ.Τ.Ε.Π.Ε., ενώ σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια καλούσαν και οι εκπαιδευτικοί.

Μετά από πολύωρη και δυναμική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ξεκίνησε νέα διαδήλωση με πρόθεση να καταλήξει στο ΑΠΘ. Για δεύτερη φορά, όμως, σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι κλούβες της αστυνομίας εμπόδισαν την επιστροφή της διαδήλωσης στο χώρο του ασύλου. Η στόχευση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: θέλει να καταργήσει το χαρακτήρα του ασύλου ως λαϊκό άσυλο αγώνων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει όπως απέδειξαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που είναι εδώ και δύο μέρες στο δρόμο.

Πρέπει όλοι και όλες να συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας και να συζητήσουμε πάνω στην συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 25/2 στη 1:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Ανατροπή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη!

Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες!