ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| ΠΕΜΠΤΗ 1/4 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ 1:00 ΜΜ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Μαζικός αγώνας με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις!

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ν.Κεραμέως συνεχίζονται κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Και αυτή την εβδομάδα είναι στοίχημα να βγούμε μαζικά στο δρόμο και να διαδηλώσουμε για την ανατροπή του ν.Κεραμέως (4777/2021).

Η κυβέρνηση, η Υπ. Παιδείας και το σύστημα που υπηρετούν θέλουν να διαμορφώσουν ένα απολύτως ταξικό πανεπιστήμιο των λίγων και εκλεκτών, στο οποίο θα σπουδάζει κάποιος μονάχα αν έχει να πληρώσει. Ο νόμος συμπυκνώνει επιδιώξεις χρόνων αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και γι’ αυτό ο αγώνας μας πρέπει να έχει βάθος και διάρκεια. Θέλουν να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα και το φοιτητικό συνδικαλισμό, να φτιάξουν φοιτητές και μελλοντικούς εργαζόμενους πειθήνιους και με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το ιστορικών διαστάσεων χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Οι διαγραφές, τα όρια φοίτησης και τα πειθαρχικά δεν έρχονται για να μας κάνουν «συνεπείς» φοιτητές, έρχονται για να διαμορφώσουν πολύ εντατικούς ρυθμούς σπουδών και να χτυπήσουν το φοιτητικό συνδικαλισμό. Οι φοιτητές που εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους ή έχουν κάποια άλλη δυσκολία, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και θα παρατάνε τη σχολή.

Η Παν. Αστυνομία (ΟΠΠΙ) δεν μπαίνει στις σχολές για να μας προστατέψει, αλλά για να χτυπήσει το άσυλο, να καταστείλει και να τρομοκρατήσει, όπως αποδείχθηκε και από την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην κατειλημμένη Πρυτανεία (22/2) καθώς και την εκκένωσή της (11/3). Θα χρησιμοποιηθεί για να διασφαλίσει την εφαρμογή όλων των υπόλοιπων μέτρων.

Οι νέες βάσεις εισαγωγής και τα διπλά μηχανογραφικά με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι οι μαθητές, θα αφήσουν περισσότερους από 20.000 μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και να συγκροτηθούμε μέσα από την οργάνωση στους συλλόγους μας. Πάμε κόντρα σε λογικές ανάθεσης του αγώνα μας σε άλλους και σε αυταπάτες για το ρόλο των καθηγητών και των διοικητικών οργάνων, οι οποίοι είναι οι φορείς υλοποίησης του νόμου στις σχολές μας. Στις κινητοποιήσεις μας συμμάχους έχουμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα. Όχι τις πρυτανικές αρχές και το μεγαλο-καθηγητικό κατεστημένο που καλούν τα ΜΑΤ και εφαρμόζουν την επίθεση στις σχολές.

Ο αγώνας των φοιτητών πρέπει να έχει αιχμή την ανατροπή του νόμου. Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν το αίτημα «να μην εφαρμοστεί», κινούνται στη λογική «κλεισίματος» των κινητοποιήσεων και όχι στη συγκρότηση φοιτητικού κινήματος. Δεν πιστεύουν στην δύναμη των φοιτητών. Είναι σημαντικό οι κινητοποιήσεις, τόσο εδώ όσο και στις υπόλοιπες πόλεις, να συνεχιστούν και να δοθεί σε κεντρικό επίπεδο η αντιπαράθεση με τον νόμο!

Χρειάζεται να δώσουμε έναν αγώνα με διάρκεια που θα μαζικοποιείται και θα πολιτικοποιείται όλο και περισσότερο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να καλέσουμε ξανά γενικές συνελεύσεις στις σχολές μας. Οι γενικές συνελεύσεις είναι τα ανώτερα όργανα των συλλόγων, στις οποίες συζητάμε και αποφασίζουμε την πολιτική κατεύθυνση που θέλουμε να κινηθούμε. Οι σχολές μας να ανοίξουν με όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε οι φοιτητές να βρεθούμε στις γενικές τους συνελεύσεις, να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις διαδηλώσεων και καταλήψεων για την ανατροπή του νόμου!

Η κίνηση αυτή είναι ανοιχτή προς όλο το φοιτητόκοσμο και είχε εξαρχής κυρίαρχη στόχευση να θέσει την πολιτική κατεύθυνση ανατροπής του νόμου στους συλλόγους. Η συνέλευση της Κίνησης γίνεται κάθε εβδομάδα, στα πλαίσια της οποίας συζητάμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε.

Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο /4 στις 12 μ.μ., στα γρασίδια Φιλοσοφικής.

-Όχι στις διαγραφές/ όρια φοίτησης

-Όχι στη βάση εισαγωγής και τους ταξικούς φραγμούς

-Όχι στην Πανεπιστημιακή αστυνομία! Κάτω τα χέρια από το άσυλο

-Όχι στα πειθαρχικά, τι κάμερες, τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις

-Απόσυρση των κατηγοριών όλων των συλληφθέντων του ΑΠΘ

-Άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να γίνουν κέντρα αγώνα των φοιτητών

Κίνηση για την Ανατροπή του Νόμου Κεραμέως