ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1/4| Ανταπόκριση από τη διαδήλωση για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Με επιτυχία και περίπου 2500 άτομα πραγματοποιήθηκε η σημερινή διαδήλωση ενάντια στον νόμο Κεραμέως -Χρυσοχοϊδη. Οι φοιτητές συνεχίζουν και δείχνουν την μαχητικότητα τους και την ανάγκη εναντίωσης σε αυτόν τον μαύρο νόμο. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα έντονη, χωρίς όμως να εμποδίσει την επιστροφή της πορείας στο Άσυλο, γεγονός που έχει κατοχυρωθεί τις τελευταίες βδομάδες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι με 2 μπλοκ, η Σ.Σ.Π, η Φοιτητική Πορεία, η «Κίνηση για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως» και οι Αγωνιστικές Κινήσεις. Τα δύο τελευταία μπλοκ προσπάθησαν να δώσουν το στίγμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του νόμου. Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να υιοθετηθεί πανελλαδικά μέσα στις γενικές συνελεύσεις, ώστε οι φοιτητές να δίνουν το παρόν κάθε Πέμπτη με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα, χωρίς συμβολικά αντι-μαθήματα και χωρίς να περιμένουμε το άνοιγμα των σχολών ως προϋπόθεση για να αγωνιστούμε, αλλά διεκδικώντας το παράλληλα.

Δεν κινούμαστε με λογικές ήττας και ανάθεση του αγώνα στα διοικητικά όργανα και τους καθηγητές. Δεν αναθέτουμε την πάλη σε «κέντρα αγώνα», ούτε σε αυτόκλητους «ζορό». Συνεχίζουμε με συνελεύσεις- καταλήψεις – διαδηλώσεις μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νόμου.

Η επόμενη συνέλευση της «Κίνησης για την ανατροπή του Νόμου Κεραμέως» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/4, στις 11:00 π.μ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.