Κάλεσμα στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΔΕΘ - ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9 ΣΤΙΣ 6:00μμ στην ΚΑΜΑΡΑ

Η εκ νέου αναδίπλωση της κυβέρνησης όσον αφορά τον χρόνο εγκατάστασης της ΟΠΠΙ δείχνει ότι φοβάται την οργή που συσσωρεύεται από τις αντι-λαϊκές πολιτικές που ακολουθεί και ζυγίζει πόσο θα «τεντώσει το σκοινί». Η κατάσταση, όμως, είναι οριακή για τις λαϊκές οικογένειες. Την ώρα που η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας ποδοπατά δικαιώματα δεκαετιών σε υγεία και εργασία, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής άφησε 16.000 θέσεις κενές στα Πανεπιστήμια και πέταξε έξω 40.000 παιδιά ανοίγοντας το δρόμο για νέο γύρο κλεισίματος Πανεπιστημιακών τμημάτων. Οι διαγραφές, τα πειθαρχικά και τα όρια φοίτησης θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όσους κατάφεραν να περάσουν και όσους φοιτούν ήδη. Οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση πολλαπλασιάζονται. Το δικαίωμα όλων των παιδιών στις σπουδές μετατρέπεται σε προνόμιο λίγων και εκλεκτών.

Να βάλουμε τους όρους για να στηθεί ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών και φοιτητών σε σπουδές, των εκπαιδευτικών σε μόνιμη και σταθερή εργασία. Να διαδηλώσουμε ενάντια στη φτώχια και στο κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές που μας θεωρούν αναλώσιμους.

Στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ διαδηλώνουμε ενάντια στις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης και όλων των επίδοξων «αντικαταστατών» της. Οι αγώνες μας μπορούν να νικήσουν!

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των νόμων 4823 (αξιολόγηση), 4692 (Τράπεζα Θεμάτων), 4763 (Τεχνική Εκπαίδευση – κατάρτιση), 4777 (Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής)

  • Ανατροπή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των πειθαρχικών και των διαγραφών – ανατροπή του μέτρου της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων. Κάτω οι ταξικοί φραγμοί και η κρατική τρομοκρατία.

  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και στις σχολές, μείωση αριθμού μαθητών/φοιτητών ανά τμήμα, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους

  • Αγώνας για σπουδές – δουλειά – ελευθερίες