Κάτω οι εξαγγελίες Κεραμέως! Να αντισταθούμε!

Σε συνέχεια της συνολικής επίθεσης που ξεδιπλώνει το σύστημα απέναντι στα δικαιώματα του λαού , έχοντας κάνει την πανδημία και την έλλειψη των φοιτητών και των μαθητών από τους μαζικούς τους χώρους ευκαιρία, οι εξαγγελίες της Υπ. Παιδείας Κεραμέως δείχνουν ξεκάθαρα τις αντιδραστικές  διαθέσεις του συστήματος. Θέλουν να πετάξουν την νεολαία έξω από το Πανεπιστήμιο, πειθαρχημένη και υποταγμένη, να διαμορφώσουν μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς. Οι λεγόμενες χρόνιες παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος που κόπτονται να εξαλείψουν δεν είναι παρά τα εναπομείναντα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές!

Σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο, με την τράπεζα θεμάτων, την τηλεεκπαίδευση και το νέο νομοσχέδιο για την Τεχνική Εκπαίδευση να βαθαίνουν τους ταξικούς φραγμούς που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, έτσι που ναν αποθαρρύνονται να συνεχίσουν ακόμα και το λύκειο, έρχεται η εσωτερική βάση εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο (η βάση του δέκα συνεχίζει να καραδοκεί). Το κάθε ίδρυμα θα μπορεί να ορίζει μια βάση εισαγωγής ανάλογα με τον μέσο όρο που έγραψαν οι μαθητές στο πεδίο τους, ένα σκληρότατο μέτρο. Ταυτόχρονα, θεσπίζονται δύο μηχανογραφικά, με δραστικά περιορισμένες επιλογές που θα λειτουργούν ως ένας επιπλέον κυματοθραύστης εισαγωγής στις σχολές. Καιρός να εξευρωπαϊστούμε τέλος πάντων! Αυτό όμως, σημαίνει βάθεμα της εντατικοποίησης και των ταξικών φραγμών , και μαζικό πέταγμα της νεολαίας έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Άλλωστε με περίσσιο θράσος και οι ίδιοι δεν κρύβουν πως στόχος τους είναι να μειωθούν συνολικά οι εισακτέοι .

Στο Πανεπιστήμιο, έχοντας καταργήσει και καταπατώντας το λαϊκό Άσυλο αγώνων, μετά από μια σειρά τηλέ-εξεταστικές όπου χιλιάδες φοιτητές αποκλείστηκαν, και τα δικαιώματα σε σίτιση-στέγαση-σύγγραμμα να είναι πετσοκομμένα, το δικαίωμα σε πολιτική και συνδικαλιστική έκφραση χτυπιέται βαθύτερα και οι ταξικοί φραγμοί βαθαίνουν! Ανακοινώνεται το όριο σπουδών στα Ν+0.5Ν χρόνια και το νομικό τους οπλοστάσιο σε ποινικά και πειθαρχικά ζητήματα αναβαθμίζεται. Αυτό σημαίνει διαγραφές φοιτητών που θα περάσουν τα όρια σπουδών, θα πολιτικοποιούνται, θα αντιστέκονται στη καθηγητική αυθαιρεσία! Και με τα γνωστά προσχήματα, θέλουν να θεσμοθετήσουν έλεγχο εισόδου και την δίχως προηγούμενο αστυνόμευση στις σχολές, που θα αποτελείται από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας! Στόχος τους είναι να πετάξουν έξω από τις σχολές παιδιά από φτωχές και λαϊκές οικογένειες, να διαμορφώσουν μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, χτυπώντας το δικαίωμα σε δωρεάν σπουδές και τον μόνο τρόπο που έχουμε να αντιστεκόμαστε, δηλαδή τις συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις!

Το σύστημα θα βρίσκει πάντα προσχήματα όπως το άσυλο βίας και ανομίας, τους αιώνιους φοιτητές, την αναβάθμιση των σπουδών, συγκροτώντας μια ιδεολογική παρέμβαση με σκοπό να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας. Το μόνο που θέλουν, είναι να διαλύσουν τα όνειρά μας, να είμαστε μόνοι, σκυφτοί και φοβισμένοι απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ωστόσο, το κίνημα έχει δείξει ιστορικά τη σημασία του, τη διέξοδο που μπορεί να δώσει για να μπει φραγμός στα σχέδιά τους. Να αντισταθούμε!

  • Όχι στην εσωτερική βάση εισαγωγής!
  • Όχι στα όρια σπουδών, καμία διαγραφή φοιτητή!
  • Κάτω τα χέρια από το Λαϊκό Άσυλο!
  • Κανένας έλεγχος – καμία αστυνόμευση στις σχολές μας!
  • Κάτω οι εξαγγελίες Κεραμέως!
  • Κάτω η φασιστικοπίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής!
  • Δωρεάν σπουδές για όλο το λαό!