Καταγγέλλουμε το χτύπημα στο άσυλο με ΟΠΚΕστην ΑΣΟΕΕ !

Καταγγέλλουμε την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο της ΑΣΟΕΕ με ΟΠΚΕ και τις 6 συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Αφορμή για το χτύπημα στο άσυλο στάθηκε η προσπάθεια ανοίγματος ενός πολιτικού χώρου (στεκιού), που είχε σφραγιστεί από την πρυτανεία.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου τοκογλυφίας και παιδεραστίας στο οποίο πρωτοστατεί καθηγητής της ΑΣΟΕΕ και της προπυλακισης του καθηγητή από αγνώστους. Η κυβέρνηση επιχειρεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει τη
νεολαία και να συπειρώσει το δεξιό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται.


Έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες: δύο ακόμα χτυπήματα στο άσυλο (ΑΠΘ), ανακοίνωση για
εγκατάσταση τουρνικέ και ελεγχόμενη είσοδο σε τέσσερα μεγάλα πανεπιστήμια, καθώς και ανακοίνωση για έναρξη εκπαίδευσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας με ορίζοντα εγκατάστασης το Μάιο.


Ο λαός και οι νεολαία πρέπει να δούμε την κατάσταση κατάματα: τα μέτρα αυτά δε στοχεύουν σε "περιθωριακές" ομάδες . Ομάδες που άλλωστε ποτέ δε θα μπορούσαν να βάλουν
πραγματικό πρόβλημα στην πολιτική του συστήματος. Στοχεύουν στην πλατιά μάζα φοιτητών, που βλέπει τα δικαιώματά της να χτυπιούνται καθημερινά. Στοχεύουν στην τρομοκράτηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, που ξέρει ότι τα πανεπιστήμια μπορούν να γίνουν εστίες αντίστασης και να δώσουν άσυλο σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του λαού. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής θέλει να φτιάξει μια σιγή νεκροταφείου, ώστε να περάσουν ανενόχλητα όλα τα μέτρα του συστήματος για την εκπαίδευση.


Το «Πανεπιστήμιο 2030» που οραματίζεται η Κεραμέως και τα ευαγή αστικά ιδρύματα είναι ένας χώρος για λίγους κι εκλεκτούς, από το οποίο θα πετιούνται μαζικά τα παιδιά των φτωχών λαϊκών τάξεων. Ακόμα και αυτοί που θα μπαίνουν, θα παίρνουν πτυχία κουρελόχαρτα, χωρίς ανίκρυσμα στην αγορά εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, όπως και ο νέος νόμος – πλαίσιο.


Το Υπουργείο ξέρει ότι όλα αυτά τα μέτρα θα γεννήσουν αντιστάσεις μέσα στις σχολές. Γι’ αυτό τρομοκρατεί, εξοπλίζεται με κατασταλτικά μέτρα και προχωρά σε μια χυδαία προπαγάνδα σε βάρος του ασύλου και των δικαιωμάτων της νεολαίας.


Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Να ξαναζωντανέψουμε τους Συλλόγους μας, να βγούμε μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους. Να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος και να παλέψουμε για σπουδές – δουλειά – ελευθερίες – υγεία!

  • Έξω από τις σχολές η αστυνομία
  • Κάτω τα χέρια από το λαϊκό άσυλο αγώνων
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • Να μην περάσει ο νέος νόμος – πλαίσιο!