Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για την αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Μαθηματικό Σάμου

Το Σάββατο 10 Μαΐου έγινε το πρώτο ΔΣ στο Μαθηματικό Σάμου μετά τις εκλογές, ώστε να γίνει σύσταση του νέου ΔΣ. Από την αρχή του ΔΣ, σε πλήρη σύμπνοια ΔΑΠ και ΜΑΣ επιχείρησαν να αρπάξουν τη 1 από τις 2 έδρες των Αγωνιστικών Κινήσεων για λογαριασμό τους, με πρόσχημα ότι το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Κινήσεων είχε μόνο έναν υποψήφιο. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις τοποθετηθήκαν και ανέφεραν  ότι η κατανομή εδρών που επιχειρείται να γίνει, κόντρα στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών (5 έδρες ΠΚΣ, 2 Αγωνιστικές  Κινήσεις και 2 ΔΑΠ)  είναι παράτυπη και αντιδημοκρατική,  δεν συμβιβάζεται με τον εκλογικό κανονισμό και την απλή αναλογική , συνιστά αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και νοθεία. Προτείναμε να δοθεί η 2η  έδρα στην παράταξη(καθώς θεωρούμε ότι η ψήφος πάει σε πολιτικές θέσεις και όχι σε άτομα) ή αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, να μείνει κενή και να λογίζεται ως «παρόν» και λευκή ψήφος στις συνεδριάσεις του ΔΣ και τις ψηφοφορίες , για να μην δημιουργεί προβλήματα στις απαρτίες και τις ψηφοφορίες.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή της τοποθέτησης μας εν χωρώ μια αγέλη 15 ΜΑΣιτών να μας διακόπτουν και να μας απαντούν «πολιτικά», με επιχειρήματα του στυλ «ο συναγωνιστής των Αγων. Κινήσεων είναι διχασμένη  προσωπικότητα»,  «θα ψηφίζετε πρώτα με το δεξί χέρι και μετά με το αριστερό», «είστε αντί-ΚΚΕ και θέλετε να αρπάξετε την έδρα από το ΚΚΕ».

Εμείς  κρατήσαμε την ψυχραιμία μας προσπερνώντας ειρωνείες και δηκτικά σχόλια, επιμείναμε ότι πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών , δεν μπορούμε να ερμηνεύουμε τα αποτελέσματα  όπως νομίζει η κυρίαρχη παράταξη και να μοιράζουμε έδρες  όπως μας βολεύει. Ο όχλος συνέχισε την δουλειά του και μετά από λίγο, αφού στέρεψαν τα «επιχειρήματα» τους άρχισαν να μας απειλούν ότι διαλύουμε  τη διαδικασία (προφανώς επειδή είχαμε το «θράσος» να πάρουμε το λόγο και να πούμε τη θέση μας) και ότι θα αποχωρήσουν.

Με το «έτσι θέλω» προχώρησαν τη διαδικασία, άρπαξαν την έδρα των Αγωνιστικών Κινήσεων  και αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των εκλογών όπως νόμιζαν .Τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές απέχουν χιλιόμετρα από το να χαρακτηριστούν δημοκρατικές, πόσο μάλλον αριστερές . Οι ψευτομαγκιές του ΜΑΣ τείνουν να γίνουν καθημερινότητα και να θεωρούνται «διαδικασία» των φοιτητικών συλλόγων . Είναι αυτές οι πρακτικές που εκφυλίζουν  και απομαζικοποιουν τους συλλόγους .

Καλούμε όλους τους φοιτητές να αποδοκιμάσουν τέτοιες ενέργειες, να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να μην επιλέξουν την απογοήτευση και την αποχώρηση από το κίνημα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις , να ξαναβάλουν την πολιτική και τον διάλογο στις συνελεύσεις . Να γίνουν οι σύλλογοι μας πραγματικά όπλα, για να παλέψουμε απέναντι στην πολιτική του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικου συστήματος, το οποίο εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα μας και στις ζωές μας συνολικά.