Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων| «Λίστες» συνδικαλιστών, προσωπικά δεδομένα και παράνομο υλικό στα χέρια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τις τελευταίες 9 εβδομάδες ο φοιτητικός σύλλογος του ΠΑ.ΜΑΚ μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας καθώς και με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, παλεύει για δημόσια και δωρεάν παιδεία κόντρα στο νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη που φέρνει ιδιωτικά πανεπιστήμια και δίδακτρα στα δημόσια, παρακάμπτοντας το άρθρο 16. Στα πλαίσια της κατάληψης, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να διεκδικήσει πίσω τα γραφεία του φοιτητικού συλλόγου που χρόνια τώρα αντί να είναι ανοιχτά προς όλους τους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ, ήταν ανοιχτά αποκλειστικά και μόνο προς μέλη και στελεχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας.

Στα γραφεία του συλλόγου, λοιπόν, βρέθηκε μεγάλος όγκος παράνομου και παράτυπου υλικού που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια κανενός, αλλά, καθόλου τυχαία, βρισκόταν στα χέρια της ΔΑΠ. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν:

1. Αποδείξεις νοθείας: σφραγισμένοι φάκελοι εκλογών με ψηφοδέλτια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

2. Πρακτικά εκλογών του 2022 και 2023 τα οποία με το πέρας της ψηφοφορίας των φοιτητικών εκλογών πρέπει να καταστρέφονται

3. Πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων υπογεγραμμένα δίχως ονόματα

4. Λίστες με ονόματα φοιτητών και συνδικαλιστών του ΠΑ.ΜΑΚ. Βρέθηκαν ακόμα και έγγραφα με προσωπικά στοιχεία φοιτητών, που μόνο η γραμματεία και ο εκάστοτε φοιτητής δικαιούνται να κατέχουν!

5. Πληθώρα σημειώσεων μαθημάτων και θεμάτων εξεταστικής.

Βάσει αυτών των στοιχείων μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε τι εστί ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ιδιαίτερα και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αυτοδυναμία εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτοί δηλαδή που μιλούν για αριστεία, ανοιχτές σχολές και φαντασιώνονται “κουκουλοφόρους”, είναι οι ίδιοι που κάνουν δικό τους παραμάγαζο το χώρο του συλλόγου μας, που φακελώνουν φοιτητές και φοιτήτριες, που έχουν στην κατοχή τους έγγραφα φοιτητών για να μπορούν να τα αξιοποιήσουν ενάντια τους, που μοιράζουν σα φυλλάδια πιστοποιητικά σεμιναρίων και σημειώσεις. Έχουν ευτελήσει τελείως την ύπαρξη των φοιτητικών συλλόγων με σχέσεις πατρονίας και πελατείας με τους φοιτητές, ενώ η σύνδεση τους με το καθηγητικό κατεστημένο είναι ξεκάθαρη και αποδεδειγμένη εδώ και πολλά χρόνια.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο τον φοιτητικό σύλλογο και τις πολιτικές διαδικασίες εντός του. Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει όλα τα παιδιά του λαού και όχι λίγους και εκλεκτούς, για έναν φοιτητικό σύλλογο δυνατό με τους φοιτητές μαζικά στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς αντιπαλεύει με νύχια και με δόντια (κυριολεκτικά αρκετές φορές, όπως π.χ στο ΣΕΥ στα Γιάννενα, όπου μέλη της ΔΑΠ με λοστούς απειλούσαν φοιτητές) η κυβερνητική παράταξη μέσα στα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές όπως κάνουμε εδώ και 2 μήνες, όπως κάναμε στην ιστορική Γενική Συνέλευση του ΠΑ.ΜΑΚ στις 24/1, να συνεχίσουμε ενάντια στην αντιδραστική πολιτική στην εκπαίδευση και στον εκφραστή της μέσα στις σχολές, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους για την ανατροπή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.