ΞΆΝΘΗ| Ανταπόκριση από την αντιφασιστική κινητοποίηση του ΣΦΞ και του ΣΟΦΞ (07/10)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη αντιφασιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών. Η πορεία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την δίκη της ΧΑ και πήρε χαρακτηριστικά καταγγελίας των φασιστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι σύλλογοι συγκρότησαν ενιαίο μπλοκ και περίπου 80 φοιτητές μαζί με εργαζόμενους και μαθητές εκδήλωσαν την εναντίωση τους στο φασισμό και το ρατσισμό.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις προσπάθησαν με συνθήματα να αφήσουν το δικό τους πολιτικό στίγμα ότι ο φασισμός τσακίζεται μέσα από τους λαϊκούς αγώνες, μέσα από την αντίσταση στην επίθεση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και όχι μέσω της αστικής δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά ακούστηκε το σύνθημα «ΤΕΙΧΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ, ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ». Η πάλη ενάντια στον φασισμό πρέπει να συνδέεται με την πάλη ενάντια στο χτύπημα των δικαιωμάτων σε δουλειά- σπουδές- ελευθερίες και συγκεκριμένα για τους φοιτητές και τους μαθητές την πάλη για την ανατροπή του νόμου Κεραμεώς- Χρυσοχοΐδη.
Σε αυτά τα πλαίσια καταγγέλλουμε το γεγονός ότι ενώ ήταν σε εξέλιξη η σημερινή κινητοποίηση και ενώ συγκεντρωνόταν ο κόσμος στο προαύλιο των ΠΡΟΚΑΤ ο έλεγχος πάσο και πιστοποιητικών εμβολιασμού διενεργούταν κανονικά. Εδώ δε γίνεται να μην επισημάνουμε την ευθύνη των ΚΝΕ και ΕΑΑΚ που σφύριζαν αδιάφορα στα επαναλαμβανόμενα καλέσματα των Αγωνιστικών Κινήσεων για να σταματήσει να γίνεται ο έλεγχος.
Επειδή η μάχη ενάντια στο φασισμό και η πάλη για τα δικαιώματά μας δεν ολοκληρώνεται με τη σημερινή διαδήλωση καλούμε αύριο όλους τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τη Γενική Συνέλευση του ΣΦΞ στα ΠΡΟΚΑΤ στις 4μμ.