Ξάνθη | ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τον αγώνα μας!

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη 13/11 μέχρι την Κυριακή 17/11, μετά από απόφαση μαζικότατης γενικής συνέλευσης. Οι εξαγγελίες των νέων μέτρων για την εκπαίδευση από την πλευρά της κυβέρνησης μαζί με την κατάργηση του ασύλου το καλοκαίρι και το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε αγωνιζόμενους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι τις Δευτέρας, καθώς και η επέτειος της εξέγερσης της 17 Νοέμβρη, έβαλαν το Σύλλογο σε κίνηση.

Την βράδυ τις Πέμπτης,
η ασφάλεια επικοινώνησε με τους φοιτητές, λέγοντας ότι έχει γίνει καταγγελία εις βάρος της κατάληψης και με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί και πρέπει να επέμβει. Άμεσα συγκλείστηκε συντονιστικό της κατάληψης, όπου κινητοποιώντας σε μικρό χρονικό διάστημα πολλούς φοιτητές, που κατήγγειλαν τις απειλές των δυνάμεων καταστολής, και πραγματοποίησαν πορεία εκείνη την ώρα με μεγάλη μαζικότητα, δηλώνοντας πως η νεολαία δεν τρομοκρατείται, και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα της.Δεν μας εκπλήσσουν καθόλου αυτά τα γεγονότα. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τέτοιων περιστατικών, που μόνο ξεκομμένα δεν είναι από το συνολικότερο κλίμα φασιστικοποίησης της πολιτικής και δημόσιας ζωής από πλευράς συστήματος. Το χτύπημα των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, η επιβολή lockout σε πολλές σχολές από την πλευρά των συγκλήτων, 3 μέρες πριν την επέτειο της 17 Νοέμβρη, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών, είναι μόνο κάποια από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα. Το συμπέρασμα αναμφισβήτητο : Όποιο κεφάλι σηκώνεται θα κόβεται!

Η νέα κυβέρνηση, συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Σε αυτή τη κατεύθυνση, προσπαθεί να καταστείλει τις αντιδράσεις των φοιτητών απέναντι στις πολιτικές της! Για αυτό καταργήθηκε το άσυλο, για να χτυπηθούν οι συνελεύσεις , οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις , η οργάνωση των φοιτητών! Για αυτό επανιδρύθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ, για να τρομοκρατείται ο λαός και να μην βγει στους δρόμους! Για αυτό χτυπήθηκαν οι φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, για να μας φοβίσουν! Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, το φακέλωμα, οι διώξεις, η στόχευση της κατάργησης σωματείων και συλλόγων, η απαγόρευση διαδηλώσεων και η όλο και πιο έντονη αστυνομοκρατία είναι κεντρικές πολιτικές στοχεύσεις. Στοχεύσεις ενός συστήματος που φοβάται τον πραγματικό του εχθρό, τον λαό, την νεολαία. Αυτούς που θα βγουν ξανά στο προσκήνιο, θα αντισταθούν και θα κερδίσουν τις ζωές τους!

Είναι επιτακτική ανάγκη, νεολαία και λαός να βροντοφωνάξουν, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ! Με την οργάνωση μας, τους συλλόγους μας, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, να διδαχτούμε από την εξέγερση του πολυτεχνείου του ’73, και να αντισταθούμε στο μαύρο παρόν που μας έφτιαξαν, και στο πιο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Η εξέγερση του Νοέμβρη δείχνει ότι μέσα από μαζικό κίνημα, αντίσταση και διεκδίκηση μπορούμε να σταματήσουμε και τα πιο μαύρα καθεστώτα. Να αναμετρηθούμε με το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ