ΞΑΝΘΗ| ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΞΦ 14/1

Μετά από απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έγιναν σήμερα πανελλαδικά από φοιτητές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-πορεία στην κ.Πλατεία. Ο νέος νόμος πλαίσιο, που έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Γενάρη, αποτελεί λαιμητόμο για το δικαίωμα της μαθητιώσας και σπουδάζουσα νεολαίας στην εκπαίδευση. Η θέσπιση όριού φοίτησης, η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο έλεγχος εισόδου και οι διατάξεις περί πειθαρχικού καθώς και οι αλλαγές στον τρόπο προσδιορισμού στις βάσεις εισαγωγής και στο μηχανογραφικό δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον το οποίο έρχεται να πετάξει εκτός τριτοβάθμιας παιδιά από φτωχότερα και λαϊκότερα στρώματα, να εντατικοποιήσει όσους καταφέρουν να μείνουν( ή ακόμη να μπουν)  και πλάσει πειθήνιους και ελαστικούς εργαζόμενους.

Η ανάγκη απάντησης από πλευράς φοιτητικού κινήματος αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σε σπουδές και δουλειά αλλά και για το ίδιο το δικαίωμα στην οργάνωση και τις ελευθερίες.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε κάθε φοιτητή/φοιτήτρια να ενισχύσει αυτή την κατεύθυνση με την συμμέτοχή του σε διαδηλώσεις, συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων και πρωτοβουλίες με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την δημιουργία όρων για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος.