ΞΑΝΘΗ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση για την ΑΣΟΕΕ (25/2)

Την Τρίτη 25/2 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Ξάνθης από τον  Σ.Φ.Ξ και από τον Σ.Ο.Φ.Ξ. με απόφασεις που πέρασαν από τα ΔΣ των συλλόγων ( ο Σ.Φ.Ξ με πολιτικό πλαίσιο που κατατέθηκε από κοινού από  Αγωνιστικές Κινήσεις και ΕΑΑΚ και ο Σ.Ο.Φ.Ξ με πλαίσιο της ΚΝΕ) Η πορεία έγινε ως απάντηση στα γεγονότα στην ΑΣΣΟΕ τη Δευτέρα 24/2 και την καταπάτηση του ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής για δυο συνεχόμενες μέρες.

Η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΣΟΕ και η απειλή φοιτητών με όπλο που κρατούσε απέναντι τους ειδικος φρουρός αποτελούν επεισόδια μιας συνεχόμενης προσπάθειας από πλευράς συστήματος να τρομοκρατήσει  τον κόσμο και όχι μεμονωμένα περιστατικά ή αυθαιρεσίες της αστυνομίας.  Δεν ειναι καθόλου τυχαίο που όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται ταυτόχρονα με την αμφισβήτηση θεμελιωδών δικαιώματων λαού και νεολαίας. Είναι εφαρμογές μιας συγκεκριμένης πολιτικής που προωθεί το χτύπημα των δημοκρατικών μας δικαωμάτων και εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.
Κρίνεται αναγκαίο να απαντάμε άμεσα, να στεκόμαστε απέναντι στην κρατική καταστολή  καθώς και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας  με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα συλλογικά μας όργανα.