ΞΑΝΘΗ| Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση ενάντια στο νέο Πολυνομοσχέδιο (26/5)

Με μαζικότητα 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Ξάνθη στις 26/5. Παρόλο των κακών καιρικών συνθηκών  έγινε μια πορεία στους  δρόμους της πόλης η οποία ανέδειξε τα ζητήματα του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας για τη χρήση καμερών στις σχολικές αίθουσες. Στην συγκέντρωση καλούσε ο διδασκαλικός σύλλογος και η ΕΛΜΕ. Με κοινό πανό για μια ακόμη φορά συμμετείχαν ο σύλλογος φοιτητών Ξάνθης και ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών Ξάνθης, με αποφάσεις από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια, οι Αγωνιστικές κινήσεις και το Αυτόνομο σχήμα.

Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια αυτά συνεχίζει και φθίνει, με κύρια αιτία ότι δεν έχουν καλεστεί συνελεύσεις σε δασκάλους και καθηγητές, έτσι ώστε να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συζητήσουν με συναδέλφους και να ισχυροποιήσουν την φωνή τους. Ακόμα, σε επίπεδο φοιτητών υπάρχει δυσκολία συμμετοχής στις συγκεντρώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, καθώς και αυτοί δεν έχουν συνεδριάσει. Οι δυνάμεις  της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ μάλιστα, ενώ κατεβάζουν ψηφίσματα συμμετοχής των συλλόγων φοιτητών στις διαδηλώσεις, δημιουργούσαν κώλυμα  στο κάλεσμα γενικής συνέλευσης του ΣΦΞ, στην οποίο οι φοιτητές θα μπορούσαν να συζητήσουν για τη σημασία του πολυνομοσχεδίου και με ποια κατεύθυνση και οι ίδιοι, σε κοινό αγώνα με εκπαιδευτικούς και μαθητές, πρέπει να βγουν στο δρόμο.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις  προσπάθησαν να προπαγανδίσουν και το ζήτημα κατοχύρωσης των μαθημάτων χωρίς οι φοιτητές να μπουν στην διαδικασία εξετάσεων καθώς και την εναντίωση  τους στην εκκένωση των εστιών με αντίστοιχη συνθηματολογία.