ΞΑΝΘΗ| ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΠΕΜΠΤΗ 18/2 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 13:00

Την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε στη Βουλή (με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης) ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως δηλώνουν πλέον ανοικτά τα κυβερνητικά στελέχη, η πανδημία, οι κλειστές σχολές και το lockdown αποτελούν «ευκαιρία» για να περνούν τέτοιοι νόμοι χωρίς πολλές αντιδράσεις. Παρά τις ελπίδες της κυβέρνησης, χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν, εκφράζοντας μαζικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική!
Στην Ξάνθη όπως και πανελλαδικά διεξάγονται εδώ και κάποιες εβδομάδες μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες συσπειρώνοντας εκτός από φοιτητές,μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Παρά τις δυσκολίες της περιόδου και τα αυξανόμενα μέτρα καταστολής ο κόσμος αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθεί ενάντια στην επίθεση που δέχεται.
Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ευθύ χτύπημα στο δικαίωμα του λαού να σπουδάζει και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η αυξημένη βάση εισαγωγής θα πετάει δεκάδες χιλιάδες μαθητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε χρόνο. Σε συνδυασμό με τα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, μετατρέπει το πτυχίο πανεπιστημίου σε άπιαστο όνειρο για τα παιδιά από φτωχές, λαϊκές οικογένειες. Ακόμα και όσοι καταφέρουν να σπουδάσουν, θα είναι αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση και την κρατική τρομοκρατία από την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ). ΟΠΠΙ και πειθαρχικά συμβούλια θα προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή αγώνα, κάθε πολιτική-συνδικαλιστική-έκφραση που δεν αρμόζει στα σάπια πρότυπα του συστήματος. Μετά την κατάργηση του ασύλου, τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα πρόστιμα, την αστυνομοκρατία, τη στοχοποίηση αγωνιστών, αντιλαική πολιτική του συστήματος προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και μέσα στα πανεπιστήμια.
Η κυβέρνηση δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε! Έχει ήδη εξαγγείλλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και άλλους αντιδραστικούς νόμους για την εκπαίδευση και τα εργασιακά που ετοιμάζεται να ψηφίσει τους επόμενους μήνες.
Το φοιτητικό κίνημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, μπορεί να ανατρέψει ψηφισμένους νόμους. Με συμμάχους μας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πρέπει να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση του μαζικού αγώνα. Να μαζικοποιήσουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις. Να αντισταθούμε στην πολιτική της φτώχειας, της τρομοκρατίας και των ταξικών φραγμών.
Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
Όχι στην βάση εισαγωγής
Καμία διαγραφή φοιτητή
Έξω από τις σχολές η αστυνομία
Πρωτοβουλία ενάντια στο νόμο Κεραμέως