ΞΑΝΘΗ| ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ (18-6)

Στις 18/06 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της πρωτοβουλίας ‘’Φοιτητές Ενάντια στην Εξεταστική’’ και των Αγωνιστικών Κινήσεων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στην εξεταστική-σφάγιο. Με πανό, προκηρύξεις, συνθήματα, συζήτηση με κόσμο, οι συγκεντρωμένοι έθεσαν το ζήτημα της εξεταστικής στους φοιτητές και τους κατοίκους της πόλης.

Με το ξεκίνημα της εξεταστικής σε όλες τις σχόλες της χώρας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά αυθαιρεσίες από την πλευρά των καθηγητών. Πάμπολλα τα παραδείγματά που θα έχουμε ακούσει ή θα έχουμε αντιμετωπίσει. Ελάχιστος χρόνος εξέτασης, το σύστημα να πέφτει και να μην μπορούμε να εξεταστούμε, να κόβετε το ίντερνετ κατά την διάρκεια της εξέτασης και η λίστα δεν τελειώνει. Μετά από τις δηλώσεις που αναγκάστηκαν πολύ φοιτητές να υπογράψουν προκειμένου να δώσουν, οι οποίες ρίχνουν σε εμάς ολόκληρο το βάρος της εξέτασης, οι καθηγητές μας λένε πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι, καθώς αποδεχτήκαμε τους όρους τους.

Εξόφθαλμο, λοιπόν, το ότι αυτή η εξεταστική δεν θα έχει για κανέναν από εμάς θετικό πρόσημο, πέρα από την κυβέρνηση, το υπουργείο και τους καθηγητές οι οποίοι με πρόσχημα την πανδημία κάνουν όλο και πιο ταξικό το πανεπιστήμιο, υψώνοντας όλο και περισσότερα εμπόδια στους φοιτητές.
Όσο θα συνεχίζεται αυτή η εξεταστική άλλο τόσο θα αυξάνονται και τα περιστατικά αυθαιρεσιών εις βάρος μας. Δεν πρέπει να πληρώσουμε την κρίση τους!

Πρέπει να καταγγέλλουμε αυτά τα περιστατικά, να πάμε κόντρα σε κάθε είδους τηλε-εξέταση μαζικοποιώντας της συνελεύσεις μας, περνώντας αποφάσεις που δεν θα έχουν σαν στόχο να συνδιαλλαγούμε με τους καθηγητές μας και για να τα βρούμε μαζί τους, άλλα αποφάσεις που θα θέτουν σε καλύτερους ορούς εμάς και τις σπουδές μας. Να μην μείνουμε πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών μας, λοιπόν, όπως πολλές πολιτικές δυνάμεις καλούν τον κόσμο να κάνει. Να πάμε κόντρα στον ηλεκτρονικό “συνδικαλισμό “ , κόντρα στις συνελεύσεις μέσω skype, άλλα και στην λογική ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει το πρόβλημα. Ανατρέποντας το κλίμα αδράνειας, να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση μέσα από τους συλλόγους μας με μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις.