ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/03

Εδώ και αρκετές βδομάδες, ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη αλλά και στην πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής βγαίνουν στους δρόμους, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές σε όλη την χώρα πραγματοποιώντας τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση από την μεριά της έχει δείξει σε κάθε ευκαιρία πόσο φοβάται την αγωνιζόμενη νεολαία, βάζοντάς τη στο στόχαστρο, επιλέγοντας να χτυπήσει άγρια διαδηλώσεις και να τρομοκρατεί όποιον τολμάει να διεκδικεί και να μη σκύβει το κεφάλι.

Εκμεταλλευόμενοι την πανδημία και την απουσία των φοιτητών από τα συλλογικά τους όργανα, κρατόντας τους όμηρους πολλές φορές μακριά από τις πόλεις φοίτησής τους, βρήκαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν ένα πανεπιστήμιο βαθιά ταξικό, εντατικό, απαλλαγμένο από τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τον πολιτικό λόγο. Ο νόμος αυτός, μεταξύ των άλλων, υψώνει ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς κατά την εισαγωγή και τη φοίτηση στην τριτοβάθμια, πετόντας έξω από τις σχολές τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων με τις βάσεις εισαγωγής και τις διαγραφές. Επίσης, απειλεί και τρομοκρατεί με τον νέο πειθαρχικό κώδικα, βάζει κάμερες και φύλαξη πάνω από τον κάθε φοιτητή και νομιμοποιεί την παρέμβαση της αστυνομίας οποιαδήποτε στιγμή. Το πανεπιστήμιο του μέλλοντος που φτιάχνουν λοιπόν, χωράει μόνο λίγους και εκλεκτούς, δίνει πτυχίο σε ακόμα λιγότερους και αφήνει εκτεθειμένους όλους τους φοιτητές σε καταστολή και διαγραφή ανά πάσα στιγμή αν δεν συμμορφωθούν με τα θέλω και τιε επιταγές τους.

Το όργιο καταστολής και η επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές στο ΑΠΘ τις προηγούμενες μέρες κάνει ξεκάθαρο πως ο νόμος αυτός ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί άμεσα και με τον πιο ωμό τρόπο. Η αστυνομία μπαίνει ελεύθερα στις σχολές, χτυπάει, συλλαμβάνει, στοχοποιεί και αποκαλεί κίνδυνο για την κοινωνία τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική αυτού του συστήματος. Προσπαθεί να καταστείλει τους αγώνες μας γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως ένα οργανωμένο κίνημα λαού και νεολαίας μπορεί να κατακτήσει δικαιώματά, να ανατρέψει νόμους και να σπάσει χουντικού τύπου απαγορεύσεις. Για αυτό και η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσουν οι φοιτητές απέναντι στην επίθεση του συστήματος είναι ο διαρκής αγώνας για την ανατροπή του νόμου μέσα από μαζικοποίηση των συλλογικών τους διαδικασιών και των διαδηλώσεών τους! Μακριά από αδιέξοδες λογικές συνδιαλλαγής που προσπαθούν να στρέψουν τον αγώνα των φοιτητών στα γραφεία των πρυτάνεων και όχι στο δρόμο όπου αυτές ανήκουν, απόψεις που περιορίζονται στη μη εφαρμογή του νόμου και το άνοιγμα των σχολών και κάπου εκεί σταματάνε και την αντιπαράθεσή τους μη αναγνωρίζοντας πως η επίθεση είναι εδώ και δεν περιμένει κανέναν. Είναι ευθύνη όλων μας να κλιμακώσουμε και άλλο τον δίκαιο αυτό αγώνα της νεολαίας και να επιμείνουμε για την ανατροπή  του νόμου, σε αντίθεση με όσους δεν πιστεύουν στις δυνάμεις της νεολαίας.

Όπως και στην Νέα Σμύρνη ο λαός και η νεολαία έδωσαν την πρώτη τους μαζική απάντηση στην κρατική τρομοκρατία, την εγκληματική διαχείρηση της πανδημίας, την ασφυκτική κατάσταση φόβου, οικονομικής πίεσης και εγκλεισμού που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, έτσι πρέπει να δώσουμε αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ενάντια στην πολιτική του τρόμου και της φτώχειας, ενάντια στην επίθεση στις σπουδές και τις ελευθερίες μας, να μαζικοποιήσουμε τις γενικές συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας σε υγεία – σπουδές – δουλειά – ελευθερίες, να παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους!

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ