Ο αγώνας για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως συνεχίζεται! Μαζικές οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα!

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25/2 σε όλη την Ελλάδα. Οι φοιτητές ξεχύθηκαν μαζικά στους δρόμους σε Αθηνά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο, Αλεξανδρούπολη και αλλού βροντοφωνάζοντας την εναντίωση τους στο μαύρο νόμο Κεραμέως. Το όργιο καταστολής που πραγματοποιήθηκε με την εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του ΑΠΘ, όχι απλά δεν τρομοκράτησε, αλλά εξόργισε τη νεολαία, που με πείσμα και αποφασιστικότητα έσπασε για άλλη μια φορά τις απαγορεύσεις και το φόβο και πλημμύρισε τους δρόμους.

Να ξεμπερδέψουμε με λαθεμένες λογικές και πρακτικές

Οι δύο κατευθύνσεις που υπάρχουν μεσα στο κίνημα, όσο περνούν οι μέρες, ξεκαθαρίζουν όλο και περισσότερο και αποκαλύπτονται, πέρα από τις διακηρύξεις, οι διαφορετικές πρακτικές απολήξεις τους.

Η γραμμή που μιλάει για  “μη εφαρμογή του νόμου “ ή “ να μείνει στα χαρτιά “ έσπευσε να σαλπίσει τη λήξη κινήματος και δεν καλούσε διαδηλώσεις και συνελεύσεις την εβδομάδα μετά την ψήφιση, με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν οι όροι. Αποδείχθηκε λάθος! Η ίδια γραμμή εναποθέτει τον αγώνα “μη εφαρμογη“ στους πρυτάνεις, τα διοικητικά όργανα και συνολικά το καθηγητικό κατεστημένο. Αποδείχθηκε λάθος! Τα γεγονότα στην πρυτανεία του ΑΠΘ δείχνουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο ρόλος του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου. Αυτοί εφαρμόζουν το νόμο, αυτοί βάζουν την αστυνομία στις σχολές, αυτοί μας διαγράφουν. Είναι απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Η ίδια γραμμή που έχει ως κύριο εκφραστή την ΚΝΕ, ρυμουλκεί τις κύριες δυνάμεις των ΕΑΑΚ και διαπερνά το χώρο της αναρχοαυτονομίας που αμέσως μετά την ψήφιση έσπευσε να επικεντρωθεί σε πρυτανείες και διοικήσεις και που με ένα στόμα στοχεύουν στην παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ συνεχίζοντας να αναπαράγουν αυταπάτες για το ρόλο που μπορεί να παίζουν τα πρόσωπα και οι διοικήσεις. Η ίδια γραμμή δεν κάλεσε σε Γενικές Συνελεύσεις την κρίσιμη εβδομάδα μετά την ψήφιση και παραπέμπει σε κινητοποιήσεις στις 10 Μάρτη αφήνοντας το μεσοδιάστημα θολό την ώρα που χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται στους δρόμους. Θα αποδειχθεί λάθος και λίγη. Η γραμμή αυτή, λοιπόν είναι αδιέξοδη. Είναι γραμμή ανεμπιστοσύνης στις δυνάμεις των φοιτητών. Είναι γραμμή ηττοπάθειας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η κατεύθυνση που ο πλατύς φοιτητόκοσμος αφουγκράζεται, που βρίσκει διέξοδο, που οργισμένα φωνάζει είναι ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ. Αυτός ο νόμος δεν πρέπει να μείνει ούτε στα χαρτιά ούτε πουθενά. Πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Να τον παρασύρει το φουσκωμένο ποτάμι των φοιτητών και να τον πετάξει στα τάρταρα.

Ο μόνος δρόμος είναι να ξανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό μας κίνημα. Ανεξάρτητο και στηριγμένο στις δικές του δυνάμεις. Διεξάγουμε κεντρική αντιπαράθεση με το υπουργείο και την κυβέρνηση. Πρέπει να γίνει άμεσα νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων και να επαναλαμβάνονται τακτικά κάθε βδομάδα. Πρέπει να μπει νέα κεντρική διαδήλωση την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μάρτη σε όλες τις πόλεις. Πρέπει να ξεκινήσουν μαζικές καταλήψεις σε όλες τις σχολές που θα λειτουργούν ως κέντρα αγώνα, με συζητήσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις στο λαό. Πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι σχολές με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να πάψει η κυβέρνηση να κρατάει τους φοιτητές ομήρους την ίδια ώρα που τους χτυπά βάρβαρα. Πρέπει να συμπαρασύρουμε και τους μαθητές στον αγώνα με αποφασιστικότητα.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά ξεκινήσαμε να τον βαδίζουμε. Οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ – Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ!

26/2/2021