Ο αγώνας για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως συνεχίζεται! Οι διαδηλώσεις δείχνουν το δρόμο!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουν τις φοιτητικές διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18/02 ενάντια στο νόμο Κεραμέως που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη βουλή. Η μαζική και μαχητική συμμετοχή φοιτητών σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ξάνθη φανέρωσε τις διαθέσεις της νεολαίας να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου. Η πραγματοποίηση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων αυτής της εβδομάδας ήταν κρίσιμη και αποτέλεσε ισχυρό μήνυμα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση ότι η ψήφιση του νόμου δεν σταματά τον αγώνα ενάντια στην επίθεση στα φοιτητικά και μαθητικά δικαιώματα.

Οι μαζικές διαδηλώσεις των προηγούμενων εβδομάδων ήταν μόνο η αρχή! Ο αγώνας μας έχει δρόμο να διανύσει και χρειάζεται να συνεχιστεί. Απαιτείται οι φοιτητές να ξανά βρεθούμε στα αμφιθέατρα για να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την πάλη μας μέχρι την ανατροπή του νομοσχεδίου, να συνεχίσουμε τις διαδηλώσεις, μαζικοποιώντας τες ακόμα περισσότερο.

Δε χωράει εφησυχασμός, δε χωράει ηττοπάθεια και παραίτηση. Οι απόψεις που μιλούν για «μη εφαρμογή», και καταλήγουν προσπαθούν αδιέξοδα να «πείσουν» πρυτάνεις και συγκλήτους να δεσμευτούν ότι τάχα δεν θα εφαρμόσουν το νόμο, απέδειξαν ότι δρουν ως τροχοπέδη στον αγώνα μας κηρύσσοντας παύση συλλαλητηρίων την πρώτη κρίσιμη εβδομάδα μετά την ψήφιση. Γι’ αυτό και KNE/ΜΑΣ-ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ απουσίασαν και υπονόμευσαν τις κρίσιμες αυτές διαδηλώσεις. Ωστόσο, οι διαθέσεις των φοιτητών, η μαζική παρουσία τους στο δρόμο (εκεί που κατάφεραν να διαδοθούν πλατιά τα καλέσματα για διαδήλωση) ξεπέρασαν τις ρεφορμιστικές δυνάμεις της αριστεράς, που είτε κάλεσαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στους πρυτάνεις στην αδιέξοδη λογική της μη-εφαρμογής, είτε αδρανοποιήθηκαν πλήρως. Είναι η ίδιες αριστερές δυνάμεις που δεν έκριναν αναγκαίο να συζητήσουν οι φοιτητές αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και δεν κάλεσαν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων ακριβώς τη στιγμή που είναι τόσο αναγκαίος για τη θωράκιση της αποφασιστικότητας του κόσμου και το δυνάμωμα του αγώνα.

Το σύνθημα «Οι φοιτητές δεν είπαν την τελευταία λέξη, ο ΜΑΖΙΚΟΣ αγώνας τον νόμο θ’ ανατρέψει» χρειάζεται να ακουστεί σε κάθε γωνιά της χώρας. Αποτυπώνει την κατεύθυνση που πρέπει να βαδίσουμε για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια του υπουργείου. Να συνεχίσουμε με καλέσματα σε Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή, με αποφασιστική διοργάνωση μαζικών διαδηλώσεων την ερχόμενη Πέμπτη 25/2 σε κάθε πόλη της χώρας με κατεύθυνση την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νόμου!