Παρέμβαση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Μαζική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών face control στην είσοδο του Πα.Πει. Οι φοιτητές καλούνται να παρουσιάζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ μαζί με αστυνομική ταυτότητα.
Η παρέμβαση ανέδειξε τον προβληματισμό μεγάλης μερίδας φοιτητών σε σχέση με τις υγειονομικές συνθήκες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατανοούν τον πραγματικό χαρακτήρα των ελέγχων. Σε ένα Συλλογο με έντονη την αποσυγκρότηση, θέσαμε την ανάγκη του μαζικού και οργανωμένου αγώνα, κόντρα στα ιδεολογήματα του συστήματος.
Είναι φανερή η διάθεση κυβέρνησης και καθηγητικού κατεστημένου να προχωρήσει γρήγορα η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Επιχειρούν να εμφανίσουν τον καθημερινό έλεγχο ως "κανονικότητα",  ειδικά στα μάτια των μικρότερων ετών που δεν έχουν εμπειρία από το χώρο ασύλου.
Παράλληλα, χιλιάδες είναι οι φοιτητές που καλούνται να ξοδεύουν 80 ευρώ το μήνα για rapid test, μόνο και μόνο για να μπορούν να παρακολουθούν τη σχολή τους.
Δυστυχώς, η φοιτητική Αριστερά έχει κατά πλειοψηφία αποδεχτεί τον έλεγχο πιστοποιητικών. Παράλληλα, εξακολουθεί να καλλιεργεί στάση παθητικής αναμονής με βάση την κατεύθυνση "μη εφαρμογής" του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν καλεστεί ακόμα Γενικές Συνελεύσεις στους περισσότερους Συλλόγους.
Αυτή η κατάσταση θέτει αναβαθμισμένα καθήκοντα στο δυναμικό των Αγωνιστικών Κινήσεων πανελλαδικά, ειδικά ενόψει Πολυτεχνείου.
Με πίστη στις δυνάμεις των φοιτητών και της συλλογικής πάλης συνεχίζουμε!
Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!
Να παρθούν πραγματικά μέτρα προστασίας στις σχολές!