ΠΑΤΡΑ | Αλληλεγγύη στον αγωνιστή SAMI SOLMAZ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ SAMI SOLMAZ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

             Στις 27 Απριλίου ο κομμουνιστής, τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Sami Solmaz συνελήφθη από το λιμενικό σώμα και έκτοτε κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταφέρει να κατοχυρωθεί ως πολιτικός πρόσφυγας με πολιτικό άσυλο στην Γαλλία, το τούρκικο καθεστώς, με τη συνδρομή της Interpol, ζητά την απέλασή του. Μ’ ένα  κατηγορητήριο, σαφώς στημένο από το τουρκικό φασιστικό κράτος, ο Sami Solmaz θα δικαστεί στην Πάτρα την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως και χιλιάδες κομμουνιστές και αριστεροί αγωνιστές, ο Sami κινδυνεύει να απελαθεί και να υποστεί τις συνέπειες που του επιφυλάσσουν οι τούρκικες αρχές. Ταυτόχρονα,  ο Sami Solmaz μαζί με άλλους 9 συναγωνιστές από την ATIK (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), δικάζεται για τις ιδέες του και στην Γερμανία.

Ξέρουμε πολύ καλά, πως οι αγώνες για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα, στην Τουρκία θεωρούνται τρομοκρατικές πράξεις και όσες οργανώσεις και αγωνιστές βρίσκονται στην κατεύθυνση αυτή τίθενται εκτός νόμου. Όσοι προβάλουν αντίσταση στον τουρκικό απολυταρχισμό διώκονται πρώτα και κύρια για τις ιδέες τους και γι’ αυτό αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς για να γλυτώσουν από τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια.

Ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση, τον αγώνα τους για δικαιοσύνη και λευτεριά και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας προσπαθεί να πνίξει τις φώνες αυτών των ανθρώπων με κάθε τρόπο. Οι συλλήψεις αυτές είναι πολιτικές και είναι το επακόλουθο της πολιτικής που εφαρμόζει  συνολικά η Ε.Ε και όχι μόνο, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Μιας πολιτικής που, στο όνομα της λεγόμενης «αντιτρομοκρατίας», οδήγησε το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, σε σειρά συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία, προσπαθόντας να κρύψουν ότι πραγματικοί τρομοκράτες των λαών είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός! Στόχος αυτών των συλλήψεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των αγώνων των λαών τόσο στην Τουρκία όσο και συνολικότερα στον κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι φυσικά συνυπεύθυνη, καθώς οι διωκτικές αρχές λειτουργούν ανενόχλητες συλλαμβάνοντας τούρκους και κούρδους αγωνιστές, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική τους δράση και ενισχύοντας τον αντικομμουνισμό, την φασιστικοποίηση και την καταστολή.  Για όλα αυτά είναι ξεκάθαρη η συνεργασία τούρκικου και ελληνικού κράτους απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται.

Είναι καθήκον για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, για κάθε άνεργο, εργαζόμενο, νεολαίο να εκφράσει την συμπαράστασή του στον Sami Solmaz και να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. 

Να εμποδίσουμε την έκδοσή του στην Τουρκία.

Να σταματήσουν όλες οι διώξεις του Τούρκου αγωνιστή.

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής δράσης.
 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ SAMI SOLMAZ  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΕΓΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 4/06 ΣΤΙΣ 11.00, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!