ΠΑΤΡΑ | Ανταπόκριση απο τη διαδήλωση για τη 12η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την Πέμπτη 18/09 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης διαδήλωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Στη διαδήλωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς και ομάδες του α/α χώρου. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαμε με δικό μας πανό ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήσαμε μαζικές παρεμβάσεις στο πανεπιστήμιο καλώντας τους φοιτητές της Πάτρας στην πορεία.

Καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και πρίν από αυτή η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, με προληπτικές προσαγωγές αλλά και επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα έναν συλληφθέντα. Οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν και να διαλύσουν την πορεία, ωστοσο τα μπλόκ παρέμειναν συγκροτημένα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία. 

Την Πέμπτη περίπου δύο χιλιάδες κοσμου διαδήλωσαν ενάντια στον φασισμό, το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει αλλά και τη γενικότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Ενάντια στο σύστημα που μας δολοφονεί, μας καίει, μας πετά έξω απο τις σχολές, μας θέλει να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι, πάντα κάτω από τα σύννεφα ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου που ολοένα και πυκνώνουν. Το σύστημα που διώκει εκπαιδευτικούς και φοιτητές που παλεύουν ενάντια σε αυτό, ενώ παράλληλα αποφυλακίζει τον Ν. Μιχαλολιάκο. Δεν τρομοκρατούμαστε! Οργανώνουμε και μαζικοποιούμε τους αγώνες μας ενάντια στον φασισμό, το σύστημα που τον γεννά, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καταλήστευση κάθε κεκτημένου δικαιώματός μας!

 

-Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

-ΝΑ ΑΦΑΙΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ