ΠΑΤΡΑ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση για την ΑΣΟΕΕ (26/2)

Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα η πορεία υπεράσπισης του ασύλου και καταγγελείας των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ την Δευτέρα 24/2 και την Τρίτη 25/2. Στην πορεία η οποία ξεκίνησε από το Παράρτημα και πέρασε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με μαζικότητα περίπου 250 ατόμων συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Ελευθεριακό Σχήμα. Νωρίτερα, με μισή ώρα διαφορά, ξεκίνησε με μικρότερη μαζικότητα η ΚΝΕ με κάποιους φοιτητικούς συλλόγους, διαχωρίζοντας έτσι την πορεία της από τους υπόλοιπους συλλόγους και σχήματα.
Είναι ξεκάθαρο πως τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονομένα και ούτε οφείλονται στην αυθαιρεσία της αστυνομίας αλλά ενισχύουν κι ενισχύονται από την πολιτική αυτού του συστήματος και των εκφραστών του (κυβέρνηση, υπουργείο, πρυτάνεις κ.τ.λ). Θρέφουν και θρέφονται από την συνεχή επίθεση, τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων,  στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, που προωθείται με το δόγμα “νόμος και τάξη”.
Οι διαδηλώσεις αυτές πρέπει να αποτελέσουν την αρχή, έτσι ώστε ο λαός και η νεολαία να βγει στους δρόμους, να μπει στον αγώνα κόντρα στην πολιτική αυτού του συστήματος, στην φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής μας ζωής, στην όλο και οξυμένη αμφισβήτηση κάθε είδους ελευθερίας. Να οργανωθούμε στους συλλόγους μας μέσα από τις διαδικασίες αυτών και να μην επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του ασύλου και η παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στις σχολές μας. Η υπεράσπιση της συλλογικής κατάκτησης του  λαϊκού ασύλου αγώνα είναι υπόθεση που αφορά τόσο τους ίδιους τους φοιτητικούς συλλόγους, όσο και ευρύτερα το νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα. Η προοπτική της νεολαίας είναι να σηκώνει τη γροθιά της κι όχι να σκύβει το κεφάλι.