ΠΑΤΡΑ | Ανταπόκριση από την πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση (4/6)

Χθες, 4/6 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα πανεκπαιδευτική διαδήλωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως για την εκπαίδευση. Πάνω από 300 φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στον νέο γύρο επίθεσης στην εκπαίδευση που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στην πορεία συμμετείχαν οι Α' και Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας, η Ερα, το Σεκ, το ελευθεριακό σχήμα, οι φοιτητικοί σύλλογοι και με ξεχωριστό πανό οι μαθητές. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συγκρότησαν μπλοκ με δικό τους πανό και συνθήματα για δικαιώματα σε εκπαίδευση, ελευθερίες και εργασία, θέτοντας και το αίτημα για την κατοχύρωση των μαθημάτων του εξαμήνου χωρίς εξεταστική.

Με την κοινή πάλη μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και συνολικά του λαού μπορούμε να διεκδικήσουμε να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο. Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην πολιτική που μας θέλει με το κεφάλι σκυμμένο απέναντι στα χτυπήματα στα δικαιώματα μας.

Να μην αφήσουμε να νομιμοποιηθούν οι τηλεεξετάσεις και τα τηλεμαθήματα. Να μην υποστούμε άλλο τις συνέπειες της πανδημίας και να εξασφαλίσουμε αυτό που είναι δίκαιο: να κατοχυρωθούν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου. Κανένας φοιτητής να μην πληρώσει πια τα σπασμένα αυτής της πολιτικής.