ΠΑΤΡΑ | Ανταπόκριση από την πορεία 6/12

Πραγματοποιήθηκε χθες 6/12 το πρωί στην Πάτρα η πορεία με αφορμή την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν από 11 χρόνια από την σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα. Στην πορεία συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις με δικό τους πανό καθώς πανό είχαν και το Ελευθεριακό σχήμα, το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος, οι αυτόνομοι μαθητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι (με δύο ξεχωριστά πανό).

Περίπου 500 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή, ενάντια στην επίθεση του συστήματος σε δωρεάν σπουδές, ελευθερίες και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Μετά την πορεία ακολούθησε συντονισμός φοιτητικών συλλόγων στο πανεπιστήμιο.

Αυτή η πολιτική της φασιστικοποίησης που τρομοκρατεί, που χτυπάει αγωνιστές, που κηρύσσει παράνομες τις απεργίες, τις καταλήψεις και κάθε μορφή οργάνωσης και διεκδίκησης, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Απέναντι στο σύστημα που μας θέλει φοβισμένους να απαντήσουμε με αγώνες. Όλοι στον δρόμο, η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Μ' αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας!