ΠΑΤΡΑ | ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Με την πρώτη βροχή εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εστιακοί φοιτητές. Διακοπές ρεύματος και νερού στα περισσότερα κτήρια, ταβάνια και τοίχοι γεμάτοι υγρασία που στάζουν τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και μέσα στα ίδια μας τα δωμάτια, είναι τα ίχνη που άφησε πίσω της μόνο μια μέρα κακοκαιρίας (!). 
Οι νέοι εσωτερικοί κανονισμοί των εστιών πανελλαδικά μας φανερώνουν ότι οι εγγυήσεις, τα νοίκια, οι εξώσεις, και η αυστηροποίηση των όρων ζωής μας είναι πολιτική του συστήματος που εφαρμόζεται μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεων και πρυτάνεων.
Μια πολιτική που έχει φροντίσει να υπάρχουν εστίες που να φτάνουν για το 3% των φοιτητών, να μας διώχνει πριν την ολοκλήρωση των σπουδών μας, καθώς και η απόκτηση ενός δωματίου σε αυτές να αποτελεί διαγωνισμό φτώχειας.
Είναι η ίδια που εντάσσεται στο γενικότερο κομμάτιασμα του δωρεάν πλέγματος (σίτιση-στέγαση-μεταφορές-σύγγραμμα) προάγοντας τον ατομικό δρόμο στον φοιτητή για να βρει λύση στα προβλήματά του.
Είναι αυτή που θα εφαρμόσει τις διαγραφές (Αύγουστος 2025), θα ιδρύσει ιδιωτικές σχολές και έχει ήδη εμποδίσει σε πάνω από 100.000 μαθητές να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο από την ΕΒΕ, σπρώχνοντας τους στο ατελείωτο κυνήγι προσόντων και στην μαύρη εργασία.
Μέσα από τις μαζικές και συλλογικές μας διαδικασίες να απαιτήσουμε:
Να καλυφθούν με ευθύνη του κράτους, άμεσα και με κάθε τρόπο, οι στεγαστικές ανάγκες των φοιτητών που αναζητούν σπίτι 
• Να αναγερθούν νέες εστίες σε κάθε πόλη
• Κάτω οι αντιδραστικοί εσωτερικοί κανονισμοί
• Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής!
Δωρεάν στέγαση-σίτιση-μεταφορές-βιβλία για όλους!