ΠΑΤΡΑ | Όλοι στο τριήμερο στο Παράρτημα και την πορεία του Πολυτεχνείου

Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για να αναβαθμίσει την επίθεσή στα δικαιώματά μας. Καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα με τις ΠΝΠ και το νομοσχέδιο Βρούτση, επιβάλλει τηλε- εκπαίδευση και εργασία, στοιχίζει τη χώρα μας όλο και περισσότερο με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, σχεδιάζει επέκταση στρατιωτικής θητείας και στράτευση στα 18, διαγραφές φοιτητών, σώματα πανεπιστημιακής φύλαξης και άλλα. Ταυτόχρονα δείχνει την πλήρη απαξίωση αυτού του συστήματος για την ανθρώπινη ζωή καθώς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχει παρθεί. Αντί να διεξαχθούν μαζικά τεστ, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών,  να ανοίξουν ΜΕΘ και να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ, επιβάλλεται γενικό lock down και απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύεται η ΕΛ.ΑΣ ως το ΕΣΥ των πολιτών.

Η ανάγκη λαού και νεολαίας να αντισταθούν απέναντι στη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τρομάζει αυτό το σύστημα και τους εκφραστές του που επιδίδονται σε μία εξτρατεία τρομοκράτησής μας. Από το νόμο που ψηφίστικε το καλοκαίρι για την απαγόρευση των διαδηλώσεων μέχρι και τα πρόσφατα γεγονότα στη συνέλευση του συλλόγου οικοτρόφων στη Θεσσαλονίκη στις 12/11 και στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα στις 13/11, αναδεικνύεται το μένος αυτού του συστήματος απέναντι στους συλλογικούς αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα το Σάββατο 7/11 όπου είχε καλεστεί πορεία από κομμάτια του αναρχικού χώρου ενάντια στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, παρεμποδίστηκε η διεξαγωγή της, υπήρξε έντονη καταστολή, ξυλοδαρμοί, προσαγωγές και επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω όπου για αρκετή ώρα βρίσκονταν μέσα εγκλωβισμένοι διαδηλωτές. Η πορεία ενάντια στην καταστολή που ακολούθησε την Τρίτη 10/11 υπήρξε μία πρώτη, αρκετά μαζική απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει διαμορφωθεί.

Σήμερα, Σάββατο 14/11, ενώ είχε καλεστεί πορεία στο Παράρτημα μετά τα χθεσινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, η αστυνομία είχε αποκλείσει από νωρίς τον χώρο συγκέντρωσης και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Μάλιστα, η αστυνομία περικύκλωσε μία ομάδα ατόμων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο, τους χτύπησε άγρια και πραγματοποίησε 27 προσαγωγές. Αμέσως καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την αστυνομική διεύθυνση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως πολλοί από αυτούς με πρόστιμα.

Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά γίνονται λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Η κυβέρνηση έχει απαντήσει με καταστολή στις περισσότερες πορείες του τελευταίου διαστήματος προσπαθόντας να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται στη σκληρή πολιτική τους και διεκδικεί μια ζωή με δικαιώματα. Με πρόφαση τον υγειονομικό κίνδυνο απαγορεύει τη διεξαγωγή της πορείας, προσαγάγει μέλη οργανώσεων που μοιράζουν καλέσματα και απειλεί με δικαστικές διώξεις συνδικαλιστές για «διέγερση σε ανυπακοή».

Ο Νοέμβρης του ’73 έχει μεγάλη σημασία για το λαό του τόπου μας και για αυτό τον τιμάει τόσα χρόνια μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στις πορείες αλλά και στον τριήμερο εορτασμό στο Παράρτημα όπου αποτελεί τον φυσικό χώρο αυτού του εορτασμού και έτσι πρέπει να γίνει για ακόμα μία χρονιά!

Γιατί τα συνθήματα του Νοέμβρη θα είναι πάντα επίκαιρα όσο υπάρχει η φτώχεια, η ανεργία, η καταστολή και οι πολεμικές απειλές!

Καλούμε το λαό της Πάτρας να συμμετέχει μαζικά στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα και στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Τρίτη 17/11 στις 17:00 από το Παράρτημα.

Για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΖΩΗ

Για να φύγουν από τη χώρα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΒΑΣΕΙΣ

Για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ