ΣΤΗ «ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ!

Στη «Χώρα της Ελευθερίας», ένας άνθρωπος πατιέται στο λαιμό μέχρι θανάτου. Είναι η θλιβερή εικόνα και μιας συγκεκριμένης στιγμής, αλλά και ολόκληρων χρόνων που το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα «πατάει στο λαιμό» τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Γιατί μπορεί να έχουν καταργηθεί πλέον οι επίσημες φυλετικές διακρίσεις, υπάρχουν όμως, θα υπάρχουν και ολοένα θα εντείνονται οι ταξικοί και κοινωνικοί διαχωρισμοί στα πλαίσια αυτού του σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η μαύρη κοινότητα στην Αμερική, στην πλειοψηφία της άνθρωποι της εργατικής τάξης, δεν μπορεί να ανασάνει. Γιατί απομονώνεται και γκετοποιείται, στην πλειοψηφία της κοινωνικά και εκπαιδευτικά αποκλεισμένη. Βιώνει τη χυδαιότερη εργασιακή εκμετάλλευση, πετιέται στην ανεργία και καταλήγει στη φτώχεια. Τη φτώχεια σε βαθμό εξαθλίωσης, που «ακμάζει» ιδιαίτερα και στην Αμερική, τη νο.1 ιμπεριαλιστική υπερδύναμη του πλανήτη. Ο μέσος μαύρος πολίτης στην Αμερική, δεν ξέρει ότι θα «βγάλει τη μέρα». Κυριολεκτικότατα, μπορεί να πυροβοληθεί, να πατηθεί στο λαιμό, να οδηγηθεί στο θάνατο και να αυξήσει τη λίστα των νεκρών από την κρατική τρομοκρατία στις ΗΠΑ. Τέλος, πρέπει να το ξέρει. Να ξέρει ότι η ζωή του έχει λίγη ή και καθόλου αξία για το σύστημα, να ξέρει ότι είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας και να φοβάται για αυτόν και την οικογένεια του. Πολύ σημαντικό το να φοβάται.

Αυτές τις μέρες, το μαζικό παναμερικανικό κίνημα που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του George Floyd, έσπασε αυτό το φόβο. Η άποψη μας είναι ότι πρέπει να συγκροτηθεί πολιτικά, να οργανωθεί και να θέσει όρους συνολικής αντιπαράθεσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης και του θανάτου. Σε καμία περίπτωση όμως ,το παραπάνω δεν αλλάζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγωνιζόμενο λαό των ΗΠΑ. Η οργή του είναι δίκαιη, παρ’όλη τη συντονισμένη προσπάθεια να λοιδωρηθεί από το αστικό πολιτικό μπλοκ και τα παπαγαλάκια του.

Όταν η αδικία έχει γίνει κατεστημένο, η αλληλεγγύη σε αυτούς που αγωνίζονται είναι το ελάχιστο καθήκον κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

  • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GEORGE FLOYD,ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΗΠΑ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!