Την Εργατική Πρωτομαγιά βγαίνουμε στο δρόμο!

Βιώνουμε μια περίοδο που οι λαοί όλου του κόσμου μετράνε τα δεκάδες χιλιάδες θύματα που άφησε και συνεχίζει να αφήνει πίσω της η πανδημία του κορονοϊού. Ο απολογισμός μέχρι σήμερα έχει αναδείξει ακόμα τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και την ανθρωποθυσία εργαζομένων που επέλεξε αυτό το σύστημα και οι διαχειριστές του για να «διασώσουν» την οικονομία του.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πέρα από την υγειονομική κρίση έρχονται αντιμέτωποι με την άγρια ταξική επίθεση στα δικαιώματά τους, που εξαπολύει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και βαθαίνει εν μέσω καραντίνας. Σε αυτή την σκοτεινή περίοδο, λοιπόν, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία καλούνται και οφείλουν να βγουν να διαδηλώσουν την Πρωτομαγιά. Όχι μόνο για την επέτειο της αιματοβαμμένης εργατικής Πρωτομαγιάς του Σικάγο του 1886, άλλα για τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις αντιστάσεις του σήμερα.

Είναι υποκριτικό τουλάχιστον όλοι αυτοί που χθες περνούσαν το ένα αντεργατικό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο, που πέρασαν το αντί-ασφαλιστικό τερατούργημα, που συνεχίζουν και εν μέσω καραντίνας να απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους, να τους αφήνουν εκτεθειμένους στους χώρους δουλειάς χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο, δίνοντάς τους επιδόματα- ψίχουλα, να καλούν σήμερα το λαό σε εθνική ενότητα ενάντια στο κοινό «αόρατο εχθρό».

Ο λαός και η νεολαία θυμούνται και ξέρουν καλά ότι αυτοί που σήμερα το παίζουν σωτήρες είναι οι ίδιοι που, συμμορφωμένοι στις επιταγές των ιμπεριαλιστών, διέλυσαν και συνεχίζουν να διαλύουν το σύστημα υγείας, που έκλεισαν δεκάδες νοσοκομεία στη χώρα και σήμερα τους αφήνουν εκτεθειμένους να νοσήσουν. Όλοι αυτοί που σήμερα μας καλούν σε κοινή μάχη απέναντι στον ιό, είναι οι ίδιοι που τόσο καιρό μας φέρνουν φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους. Είναι εκείνοι που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών, που τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και που εν μέσω πανδημίας τους αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους να νοσήσουν.

Είναι φανερό λοιπόν ότι το απάνθρωπο αυτό σύστημα θέλει να κάνει την κρίση αυτή ευκαιρία για να βαθύνει την επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Από τα δημοκρατικά δικαιώματα που στραγγαλίζονται καθημερινά, τη φασιστικοποίηση που εντείνεται όλο και περισσότερο, την περαιτέρω λεηλασία του περιβάλλοντος που σφραγίζεται με το νέο νομοσχέδιο, μέχρι και την επίθεση στην εκπαίδευση, με το νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται με πραξικοπηματικό χαρακτήρα να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και την εντατικοποίηση και να χτυπήσει τα δικαιώματα σε φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό και εμείς οι φοιτητές, οι αυριανοί εργαζόμενοι καλούμαστε να σταθούμε δίπλα στον εργαζόμενο λαό και στη φετινή Πρωτομαγιά. Γιατί σ’ αυτόν το λαό απευθυνθήκαμε και ζητήσαμε την αλληλεγγύη του όταν η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ της μπουκάρανε κατ’ εξακολούθησίν στο άσυλο της ΑΣΟΕΕ, σ’ αυτόν το λαό απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε για τα μέτρα που χτυπάνε τα δικαιώματά μας σε υγεία, παιδεία και δουλειά.

Αν τις προηγούμενες χρονιές η συμμετοχή στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς ήταν αναγκαία, φέτος αποτελεί καθήκον για όλο το λαό τους φοιτητές και τον προοδευτικό κόσμο. Να γίνει η φετινή Πρωτομαγιά η βάση που θα χτίσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν.

Για να μην συνηθίσουμε την δυστοπία τους σαν κανονικότητα. Να βγούμε στο δρόμο λοιπόν και να φωνάξουμε για τα δικά μας δίκια και τα δίκια της εργατικής τάξης!