ΧΑΝΙΑ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στο νόμο Κεραμέως (25/2)

Μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας στη διαδήλωση ενάντια στο νόμο Κεραμέως και στα Χανιά. Με μπλοκ συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις-Μαθητική Αντίσταση, οι φοιτητικοί σύλλογοι Ενιαίου και ΕΛΜΠΕΠΑ, η συνέλευση αλληλεγγύης στη Roza Nera. Χαρακτηριστική όμως ήταν και η απουσία των  εκπαιδευτικών. Με συνθήματα και παλμό η πορεία έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με καλή για τα δεδομένα της περιόδου συμμετοχή.

Η σημερινή διαδήλωση αλλά και η χθεσινή συνέλευση αποτελούν σημαντικές παρακαταθήκες για την συνέχιση του αγώνα, πόσο μάλλον που την 1η βδομάδα μετά τη ψήφιση του νόμου στα Χανιά δεν είχε γίνει διαδήλωση.Τα γεγονότα του ΑΠΘ κάνουν ξεκάθαρο ότι το σύστημα δε φτιάχνει νόμους για να μην τους εφαρμόσει! Ο αγώνας για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως πρέπει να συνεχιστεί! Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα πάλης να αναμετρηθούμε με την πολιτική που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και τη φασιστικοποίηση. Με τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς  και όλο το λαό συμμάχους. Ο μόνος δρόμος είναι ο μαζικός αγώνας και όχι η συνδιαλλαγή με αυτούς που υλοποιούν την επίθεση μέσα στις σχολές ,τα όργανα διοίκησης και τις Πρυτανείες.