ΧΑΝΙΑ | Απάντηση των Αγωνιστικών Κινήσεων στην καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η καταγγελία  της ΔΑΠ  Πολυτεχνείου Κρήτης  προς τις φοιτητικές παρατάξεις που καλούν το λαό σε πορεία ενόψει της επετείου της 17 Νοέμβρη,μόνο απρόσμενη δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που καλεί το κόσμο να μη συμμετέχει ή προσπαθεί να  συκοφαντήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ως παράταξη του κυβερνώντος κόμματος δε θα μπορούσε να μη κινηθεί συντεταγμένα με την κυρίαρχη πολιτική και να μη συμβάλλει ώστε η πανδημία να γίνει  ευκαιρία κατάργησης  δικαιωμάτων και επιβολής κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα.

Πολύ προσεκτικά παρουσιάζει την έξαρση της πανδημίας και την επιβολή του lockdown σαν "αναπόφευκτα" γεγονότα.Χαρακτηρίζει  δε "ανεύθυνες" όσες παρατάξεις καλούν στην πορεία. Μια αντιστροφή της πραγματικότητας που τόσο πολύ προσπαθεί να περάσει στον φοιτητόκοσμο.

Αλήθεια πόσο αναπόφευκτη ήταν η έξαρση της πανδημίας και η εκτίναξη των κρουσμάτων όταν 8 μήνες τώρα η κυβέρνηση δε πήρε κανένα μέτρο; Με τεστ να διενεργούνται με το σταγονόμετρο; Με τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες; Όταν ο τουρισμός ως πυλώνας της οικονομίας άνοιξε χωρίς υγειονομικά μέτρα; Όταν η κυβέρνηση κατηγορεί την νεολαία για τη διασπορά του ιού,ενώ δε δίνει δεκάρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ ή στα εργοστάσια;

Βάζει στο ίδιο καλούπι την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τις άλλες εορτές που ακυρώθηκαν προσπαθώντας να την αμαυρώσει,όπως  χρόνια προσπαθεί (πέρυσι επίσης κάλεσε τον κόσμο να μη συμμετέχει παρόλο που δε βρισκόμασταν εν μεσω πανδημίας). Εξέγερση ήταν το Πολυτεχνείο,και η πορεία κάθε χρόνο δε γίνεται εθιμοτυπικά αλλά ακριβώς γιατί τα αιτήματα συνδέονται με την πάλη του λαού στο σήμερα. Με τις μάχες που έχει να δώσει για Υγεία,Ψωμί,Ειρήνη και Ελευθερίες.

Αυτό ξέρει πολύ καλά η κυβερνητική παράταξη και δε διστάζει να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τους φοιτητές. Θα ήταν ανευθυνότητα να μην καλέσει όποια παράταξη αναφέρεται στο κίνημα και στην λαϊκή υπόθεση τον κόσμο να διαδηλώσει μαζικά. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που για το λαό τίθεται,το αν θα μπορέσει να περιθαλφθεί αν νοσήσει,να επιβιώσει με τα επιδόματα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση,που καλείται να λογοδοτήσει και να πάρει άδεια για κάθε βήμα του. Σε μια φάση που η καταστολή και η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής οργιάζει. Σήμερα που η πανδημία γίνεται εργαλείο για να εφαρμόσει το σύστημα διακαείς πόθους του.

Είναι ανάγκη όσο ποτέ να κατέβει ο λαός στο δρόμο ξανά και ξανά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.Είναι ευθύνη απέναντι  στο δικαίωμα του στη ζωή. Αυτό υπερασπίστηκε και την προηγούμενη Πρωτομαγιά παρά την απαγόρευση.

 Υ.Γ. Όσο για τις απειλές για την εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη για όλους,το ξέρουν πολύ καλύτερα από τη ΔΑΠ όσοι άνθρωποι κατεβαίνουν στο δρόμο και έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή και βία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΑΓΟΡΑΣ  ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ