ΧΑΝΙΑ| Καταγγελία για την εκκένωση του στεκιού ΜΠΔ

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με τους φοιτητές εκτός σχολών, η τεχνική υπηρεσία προχώρησε στην εκκένωση ενός πολιτικού χώρου(του στεκιού στο ΜΠΔ) προφανώς με εντολή της Πρυτανείας ή κάποιου άλλου οργάνου του ιδρύματος. Κίνηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου Κεραμέως. Εν μέσω πανδημίας,με τις σχολές κλειστές και τους φοιτητές μακριά από το συλλογικό και κοινωνικό τους χώρο, η επίθεση στα δικαιώματα μας οξύνεται! Λίγο μετά την ψήφιση του νόμου, που ήρθε να τσακίσει το δικαίωμα μας στην εκπαίδευση και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, η εφαρμογή του πραγματώνεται καθημερινά! Το χτύπημα του ασύλου στο ΑΠΘ, οι προτάσεις των συνελεύσεων των καθηγητών για την ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν αποτελούν παρά εκφράσεις της νέας κατάστασης που το σύστημα θέλει να θεσπίσει στις σχολές.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλουμε την εκκένωση αυτού του πολιτικού χώρου καθώς για εμάς είναι καθαρό ότι εντάσσεται στην επιδίωξη του συστήματος να αποστειρώσει τις σχολές από την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Μέσω του νόμου Κεραμέως,το σύστημα προχωράει την επίθεση στο δικαίωμα μας σε σπουδές και ελευθερίες. Οι πρυτανείες και τα όργανα του ιδρύματος είναι υλοποιητές των πολιτικών κυβέρνησης και υπουργείου.Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, οι συνελεύσεις που έγιναν, είναι δείγμα της διάθεσης των φοιτητών να παλέψουν για την υπεράσπιση των διακαιωμάτων τους. Ο αγώνας των φοιτητών για την ανατροπή του νόμου πρέπει να συνεχίσει!Είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι και να προχωρήσουμε σε νέες συνελεύσεις! Να πάρουμε αποφάσεις για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου!

Ο σύλλογος των φοιτητών είναι ανάγκη να καταγγείλλει την εκκένωση αυτού του χώρου. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην καταστολή της πολιτικής δράσης στο Πολυτεχνείο. Ο σύλλογος πρέπει να συνεδριάσει άμεσα και συλλογικά να καταγγείλλει το γεγονός. Να κατέβουμε ξανά στο δρόμο για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!