ΧΑΝΙΑ| Καταγγελία: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ!

Στο δημόσιο  κάλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων  για τη γενική συνέλευση του ενιαίου συλλόγου, ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει ο αντιπρυτανης του ΠΚ. Στην "απάντηση του" φαίνεται με συμπυκνωμένο τρόπο η νέα πραγματικότητα που επιχειρείται να εμπεδωθεί και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Με δύο  λόγια αυτό που τίθεται είναι ότι ο φοιτητικός σύλλογος για να συνεδριάζει πρέπει να το κάνει σύμφωνα με το πρόγραμμα αιθουσών και μαθημάτων,το οποίο καλείται να σέβεται και να μην παρεμποδίζει! Να παίρνει δηλαδή ο φοιτητικός σύλλογος την άδεια από την διοίκηση για να συνεδριάσει!

Ήδη η νέα κανονικότητα από τότε που ξανάνοιξαν οι σχολές είναι  τα μαθήματα και τα εργαστήρια  να διεξάγονται κανονικά ταυτόχρονα με τις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Το βιώσαμε στη τελευταία συνέλευση όπου συνάδελφοι μας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν στη μέση της γενικής συνέλευση για να μην πάρουν απουσία από εργαστήρια. Και πολλοί περισσότεροι συνάδελφοί μας δεν ήρθαν καθόλου για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα στην ίδια συνέλευση ήρθε καθηγήτρια να σπάσει την συνεδρίαση του ενιαίου. Το αντεπειχείρημα ότι έχουν αφήσει κενό από τις 17:00 -20:00 τις Τετάρτες,είναι σαθρό. Δηλαδή αν δεν φθάνουν οι ώρες,πότε θα μπορεί να συνεδριάσει ο σύλλογος τις Κυριακές ή μεταμεσονύκτια;;; Μία κατάληψη του ιδρύματος πώς θα αντιμετωπιστεί άραγε;

Η διεξαγωγή μαθημάτων σε ώρες συνελεύσεων(όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τις μαθητικές καταλήψεις με τα τηλεμαθήματα)δεν μπορεί να ειδωθεί παρά ως μηχανισμός χτυπήματος των συνελεύσεων. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης,που η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης,ως μία πτυχή του νόμου Κεραμέως, εφαρμόζεται ήδη τόσο με την απόπειρα επιβολής πειθαρχικού αλλά και με την προτροπή της εισαγγελικής παρέμβασης για κινητοποίηση του συλλόγου,είναι σημαντικό ο φοιτητικός σύλλογος να υπερασπιστεί τις διαδικασίες του.

Το χτύπημα της πολιτικής-συλλογικής δράσης δεν αφορά μόνο το ΠΚ. Εντάσσεται ευρύτερα στην πολιτική της φασιστικοποίησης που χτυπάει το δικαίωμα στην διαδήλωση,την απεργία, την αγωνιστική πολιτική δράση και έκφραση συνολικότερα. Στους χώρους ασύλου είναι που θα εγκαθιδρυθεί ΟΠΠΙ,οι εκλογές των φοιτητικών συλλόγων που θέλουν να γίνουν ηλεκτρονικές (όπως και στα σωματεία με βάση τον νόμο Χατζηδάκη), η αφισοκόλληση να είναι παράπτωμα προς πειθαρχικό, η διεξαγωγή συνέλευσης να θεωρείται παρεμπόδιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας και όχι μόνο.

Σε μια περίοδο που η επίθεση εξελίσσεται στις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας, οι φοιτητές έχουμε κάθε λόγο να υπερασπιστούμε τα όργανα πάλης μας και τις διαδικασίες μας. Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη ήδη εφαρμόζεται και νέος νόμος οδοστρωτήρας ετοιμάζεται άμεσα. Για να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα σε σπουδές, δουλειά, υγεία, ελευθερίες είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε τους συλλόγους και τις διαδικασίες μας, γιατί με αυτά συγκροτούμε την πάλη μας.

Είναι ξεκάθαρό ότι ο ρόλος των πρυτάνεων και των καθηγητών είναι να υλοποιούν την πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου.Για εμάς δεν τίθεται ζήτημα «καλής συνεργασίας» ή προγραμματισμού αιθουσών και ωραρίων για το αν θα παρεμποδίζονται οι συλλογικές μας διαδικασίες. Ο σύλλογος δεν έχει να «συνεργαστεί» με κανέναν για να μπορεί να διεξάγει τις διαδικασίες του χωρίς εμπόδια γιατί πολύ απλά αποτελεί δικαίωμα του,και ως τέτοιο πρέπει να λειτουργεί. Είναι ζήτημα πάλης που μόνο από τους φοιτητές μπορεί να κερδηθεί.

- ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ή ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

- ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΤΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  6/12 6μμ στη ΠΛ ΑΓΟΡΑΣ