ΧΑΝΙΑ | Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για την προσαγωγή των 6 αγωνιστών στα Χανιά

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη κίνηση Εισαγγελίας και Ασφάλειας Χανίων που προχώρησε στην αναίτια προσαγωγή 6 αγωνιστών,εκ των οποίων 4 φοιτητές. Καθόλου τυχαία,λίγο πριν την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα προχώρησαν στην προσαγωγή τους έξω από τα σπίτια τους. Για τους 2 μάλιστα υπήρχε εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα στο σπίτι τους.Από τις προσαγωγές,η μία μετατράπηκε σε σύλληψη,και έπειτα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Οι σημερινές προσαγωγές επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθούν ως προληπτική τρομοκράτηση της πορείας.Η μαζική διαδήλωση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. ανέτρεψε αυτή την στόχευση.Το σύστημα φοβάται τους λαϊκούς αγώνες για αυτό και εντείνει την φασιστικοποίηση και την καταστολή. Είναι καθαρό ότι οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος είναι πρόβλημα για το σύστημα και για αυτό θέλει να τις καταστείλλει. Οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας Δ.Κουφοντίνα,οι διαδηλώσεις των φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και όχι μόνο έχουν τεθεί στο στόχαστρο του συστήματος.

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων,το χτύπημα τους,οι προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών,η επιβολή προστίμων εντάσσονται στην προσπάθεια του συστήματος να τρομοκρατήσει τον λαό.Ξέρουν πολύ καλά ότι η πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις δε μπορεί παρά να συναντήσει την αντίσταση του λαού. Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας φραγμό μπορούν να βάλουν μόνο οι αγώνες μας.

Οι μαζικές διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν ότι η δύναμη του λαού βρίσκεται στο δρόμο!Οι φοιτητές που έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους ενάντια στον νόμο Κεραμέως πρέπει να συνεχίσουν!Καθημερινά φαίνεται ότι η τρομοκρατία και η καταστολή είναι κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος.Ο νόμος Κεραμέως αυτή την επιλογή μεταφέρει και στις σχολές,όπως φάνηκε με την άμεση εφαρμογή του στο ΑΠΘ.Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο νόμο Κεραμέως που χτυπάει το δικαίωμα μας σε σπουδές,δημοκρατικά δικαιώματα.Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα να πάρουμε αποφάσεις αγώνα ανατροπής του νόμου και να κατέβουμε ξανά στο δρόμο!Να συμμετέχουμε μαζικά στην νέα συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την Τετάρτη 3/3 στις 13:00 στο Α2

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει!