ΧΑΝΙΑ | ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Την ίδια στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τις τρομοκρατικές του ενέργειες βάζει φωτιά από το Ιράν μέχρι την Μεσόγειο, ΟΛΗ η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΗΠΑ μπλέκοντας μας σε πολεμικούς κινδύνους.

Η ελληνική κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την νέα συμφωνία για την παραχώρηση Αμερικάνικων βάσεων σε όλη πια την επικράτεια. Συγκεκριμένα, νέες βάσεις ανοίγουν σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Βόλο ενώ οι ήδη υπάρχουσες όπως αυτή της Σούδας επεκτείνονται. Επίσης στη νέα συμφωνία προβλέπεται η δυνατότητα στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση στη χώρα, οποτεδήποτε και εάν χρειαστεί.

Είναι τόση η αμερικανοδουλεία που κυβερνητικά στελέχη ζητάνε δημοσίως να σταθμεύει μόνιμα στη Σούδα αμερικάνικό υποβρύχιο, ενώ πλέον στα ΜΜΕ συζητιέται, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να γίνει η Ελλάδα χώρος αποθήκευσης πυρηνικών όπλων!

Οι αμερικανικής έμπνευσης συμμαχίες της χώρας μας με το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου, και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για τις ΑΟΖ συμπληρώνουν το παζλ της εμπλοκής στο κουβάρι των ανταγωνισμών που εξελίσσονται στη γειτονιά μας.

Ανταγωνισμοί που με πρωτεργάτες ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ έχουν ήδη διαλύσει μια σειρά χώρες της περιοχής, ενώ οι πυκνές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά!

Καθόλου τυχαία το αλυσόδεμα του λαού στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, δηλαδή το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, βρίσκει σύμφωνους διαχρονικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το κλίμα ύμνων στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αγοράζονται νέα όπλα πολλών δις ενώ ενισχύονται οι φωνές που ξερνούν εθνικιστικό δηλητήριο στην νεολαία.

Να χουμε καθαρό: το άπλωμα των βάσεων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη δε μας προστατεύει αλλά μας σπρώχνει πιο βαθιά στο πόλεμο. Ποιος άλλωστε μπορεί να ισχυριστεί ότι δίνοντας κάθε υποδομή της χώρας για να βομβαρδίζονται οι γειτονικοί λαοί εξασφαλίζουμε την ειρήνη;

Αντίθετα γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων και τραυματίζονται οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς. Ιδιαίτερα στο Πολυτεχνείο, ζώντας λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Σούδας βιώνουμε από πρωτο χέρι κάποιες από τις συνέπειες από την ολοένα και μεγαλύτερη δραστηριότητα της Βάσης.

Μπροστά σε όλα αυτά, δε πρέπει να γυρίσουμε από την άλλη γιατί αφορά εμάς και τις ζωές μας. Απάντηση δε μπορεί να είναι ούτε ο φόβος ούτε η υποταγή. Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι να ξαναδυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σαν τον μοναδικό δρόμο για να μην γίνουν οι λαοί κρέας για τα κανόνια τους. Οι λαοί της περιοχής, ανάμεσα τους και ο δικός μας λαός πρέπει να αντιταχτούμε.

Ιδιαίτερα εμείς έχουμε κάθε λόγο να βγούμε στο δρόμο ενάντια στη πολιτική που από την μια μιας πετάει εκτός σχολών και μας σπρώχνει στην ανεργία και στην τζάμπα δουλειά και από την άλλη μας μπλέκει στο πόλεμο!

Να διαδηλώσουμε την εναντίωση μας στην νέα συμφωνία για τις Βάσεις. Να πούμε όχι στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον εθνικισμό!
Ο τόπος μας δεν είναι πολεμικό ορμητήριο-δεν είμαστε αποθήκη πυρηνικών!

Όλοι στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που καλούν συλλογικότητες και φορείς της πόλης:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/01 11πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ