ΧΑΝΙΑ| Ψηφίσματα-Καλέσματα συμμετοχής στη διαδήλωση καταγγελίας της κρατικής καταστολής της Πέμπτης

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόφαση της ΕΛΜΕ Χανίων και αναρτάται ως ενδεικτικό κείμενο που περιγράφει τα γεγονότα της άγριας καταστολής της 6ης Δεκέμβρης στα Χανιά καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση την Πέμπτη 10/12 στην Πλ.Αγοράς. Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει οι:

  1. Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης
  2. Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
  3. Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών (CSD) Ηρακλείου
  4. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσάρας «Φαιστός»
  5. Σύλλογος Οικοτρόφων Ξάνθης
  6. Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης
  7. Βιολογικό Ηράκλειο

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου Κορκονέα, όπως και κάθε χρόνο από εκείνη τη μέρα, χιλιάδες εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός έσπασαν τις απαγορεύσεις και διαδήλωσαν με πολύμορφους τρόπους σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές, πλατείες, στους δρόμους: Δεν ξεχνάμε! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, το κράτος και η αστυνομία έστησαν  νέο σκηνικό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων. Από το πρωί της Κυριακής προχώρησαν σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους σε όλη την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στα Χανιά, η καταστολή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις, σκίσιμο πανό και τέλος σε 8 συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας! Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και απόλυτα ανυπόστατες κατηγορίες και οδηγούνται σε δίκη! Ο

Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει η αγορά, ενώ αφήνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, τη κοινωνικότητα και τη χαρά σε χιλιάδες παιδιά! Κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ προσλαμβάνουν δυνάμεις καταστολής, αγοράζουν περιπολικά, αύρες και μηχανές για τους «ράμπο» της ΔΡΑΣΗΣ! Καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση υγειονομικό προσωπικό επειδή αρρώστησε(!), την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!

Ο στόχος τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού. Θέλουν να αφανίσουν τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Θέλουν να αφανίσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!

Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλουν κράτος, ΜΜΕ και αστυνομία, ο λαός θα συνεχίσει να τιμά την μνήμη των νεκρών μας, να καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία και βιαιότητα, να αγωνίζεται για μια ζωή που αντιστοιχεί στις ανάγκες αλλά και δυνατότητες της σύγχρονης εποχής!

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.

·        Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.

·        Απαιτούμε την παύση των ανυπόστατων διώξεων και τη διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί!

·        Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Τετάρτη 9/12/20 στις 12:00 συνέντευξη τύπου για το θέμα την στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

 Με ομόφωνη απόφαση καλούμε την Πέμπτη 10/12 στις 17:00 σε συγκέντρωση και διαδήλωση στην Πλ. Αγοράς, τηρώντας, όπως πάντα, όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) για να καταδικάσουμε μαζικά την επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

Σύλλογος Οικοτρόφων Ξάνθης

Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης