Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει… τηλεκπαίδευση!

Χρησιμοποιούν τα τηλεμαθήματα για να καταστείλουν τον αγώνα των μαθητών!

Ένας αγώνας έχει ξεσπάσει με εκατοντάδες μαθητικές καταλήψεις και μαζικές πορείες σε όλη την χώρα που διεκδικούν μια σειρά από δίκαια αιτήματα όπως μέτρα προστασίας από την πανδημία, προσλήψεις καθηγητών με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και τμήματα με λιγότερους μαθητές, όχι στοιβαγμένοι 25 ανά τμήμα. Η αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και η μαυρίλα του είναι που γεννά εστίες αντίστασης. Ήδη τα κοράκια της κυβέρνησης, εισαγγελείς, ΜΜΕ, αστυνομία και ΜΑΤ οργιάζουν ενάντιά τους. Οι νέες εξαγγελίες Κεραμέως δείχνουν ξεκάθαρα τη στόχευση του συστήματος να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους μαθητές! Τα τηλεμαθήματα γίνονται υποχρεωτικά για μαθητές και καθηγητές όσο υπάρχει κατάληψη, με τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτήν να απαγορεύεται να μπουν στο μάθημα και έτσι να παίρνουν απουσίες! Σε σχολεία που ήδη είναι εξεταστικά κάτεργα με την βάση του 10 και την τράπεζα θεμάτων να καραδοκούν. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η τηλεκπαίδευση σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει μεταξύ άλλων και ως μηχανισμός χτυπήματος μαθητικών και φοιτητικών αγώνων!

Η νεολαία ασφυκτιά και αντιστέκεται!

Είναι φόβος και τρόμος για την αστική τάξη αυτές οι καταλήψεις. Μπορεί να απλωθούν σε περισσότερα σχολεία, να πολιτικοποιηθούν βαθύτερα και να αγκαλιαστούν από εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές βάζοντας φραγμό στα σχέδιά τους για μια παιδεία λίγων και εκλεκτών. Αντίστοιχα, η τηλεκπαίδευση μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο χτυπήματος καταλήψεων, συνελεύσεων και κινηματικών διαδικασιών στα Πανεπιστήμια. Ήταν εξαρχής και αυτός στόχος της εφαρμογής των τηλεμαθημάτων και τηλεξετάσεων, όταν η κυρίαρχη Αριστερά σφύριζε αδιάφορα, ή ζητούσε δωρεάν τάμπλετ και λάπτοπ.

Κάνουν την πανδημία ευκαιρία για να χτυπήσουν τα δικαιώματά μας!

Έχοντας ήδη περάσει τον γολγοθά των τηλεμαθημάτων και δύο τηλεξετάσεων, γεμάτες καθηγητικές αυθαιρεσίες, μαζικά κοψίματα και αποκλεισμούς, πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών! Ήδη στις σχολές μας το Άσυλο καταργήθηκε και καταπατάται με κλομπ και χημικά των ΜΑΤ, το δικαίωμα μας σε δωρεάν σπουδές έχει κουρελιαστεί και σύντομα έρχεται νέος νόμος πλαίσιο που φέρνει ακόμα και διαγραφές φοιτητών!

Η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης (και του τηλεσυνδικαλισμού;) είναι τομή της επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα μας και στη δυνατότητα των μαθητών και των φοιτητών να οργανωνόμαστε και να αντιστεκόμαστε. Σε μια φάση που η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής βαθαίνει, η καταστολή και οι συλλήψεις αγωνιστών γίνονται σχεδόν καθημερινότητα και οι σπουδές γίνονται προνόμιο και όχι δικαίωμα του λαού, πρέπει και μπορούμε να ανατρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν!

  • Ίση, πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό!

  • Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί κοινό μέτωπο ενάντια στην επίθεση του συστήματος για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες, ζωή με δικαιώματα!

  • Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τις καταλήψεις τους!

  • Ολιγάριθμα τμήματα στα σχολεία!

  • Όχι στην τηλεκπαίδευση!