21ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες και τους κινδύνους που διαφαίνονται για το καλοκαίρι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση αποφασίσαμε να συνδιοργανώνουμε και φέτος τις διακοπές μας, στο “Camping ΔΙΑΣ” στο Γύθειο, παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης.

Είναι ξεκάθαρο ότι βαδίζουμε προς μια περίοδο με άγνωστο το τι μέλει γενέσθαι. Το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 αποκάλυψε τα σάπια θεμέλια στα οποία στέκεται το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα και την γύμνια που το διακατέχει σε όλους τους τομείς που αφορούν τη διαβίωση και την κάλυψη των αναγκών των μαζών. Ο καπιταλισμός σήμερα, όχι απλά αντιμετωπίζει μία παγκόσμια πανδημία με τους όρους και τα εργαλεία που θα το έκανε μία κοινωνία του μεσαίωνα (εγκλεισμός, ατομική ευθύνη, διαλυμένο σύστημα περίθαλψης, ανικανότητα μαζικής διάγνωσης, κ.α.) αλλά συνταράσσεται και από τη βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Όλες οι ενέργειες του συστήματος όχι μόνο δεν κινήθηκαν -και ούτε κινούνται- στην ενίσχυση του συστήματος υγείας και στην λήψη μέτρων προστασίας, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να φορτώσει τα βάρη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στις πλάτες του λαών, της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα με βάση τα αδιέξοδά που αντιμετωπίζει, τα οποία είναι περισσότερα από ποτέ, προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια επίθεση άνευ όρων σε ό,τι έχει απομείνει ως δικαίωμα και κατάκτηση. Ήδη στο διάστημα της καραντίνας βρήκε ευκαιρία να περάσει μία σειρά από αντεργατικούς νόμους, να φέρει την τηλε-εκπαίδευση και την τηλεξεταστική ,αλλά και να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο λαιμητόμο για την εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολικής ζωής εντείνεται και οι μηχανισμοί καταστολής ατσαλώνονται συνεχώς ενάντια στον εχθρό λαό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίο να οργανώσουμε την πάλη μας και να αντισταθούμε στην επίθεση που έρχεται, για να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα. Σκοπός του φετινού κάμπινγκ είναι οι διακοπές μας να μην αποτελούν μια μορφή εκτόνωσης που έρχεται να μας καθησυχάσει κάποιες μέρες από την μαύρη καθημερινότητα που βιώνουμε, αλλά να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και να αναζητήσουμε λύσεις αντίστασης και διεκδίκησης.

Ιδιαίτερα φέτος όπου η πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να κάνει διακοπές, είναι επιτακτικό κόντρα στα αστικά πρότυπα να διοργανώσουμε συλλογικά τις δικές μας διακοπές προτάσσοντας το τρίπτυχο ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!