8 Δεκέμβρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα!

 

«Πυρετωδώς» εργάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πάνω στα θέματα της β’ αξιολόγησης, και δη τα εργασιακά, ενόψει του Eurogroupτης 5 Δεκέμβρη. Αφού υπέγραψε το 3ο μνημόνιο, πέρασε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, ξεπούλησε τα «φιλέτα» του δημόσιου πλούτου, χάρισε το επίδομα ανεργίας στην εργοδοσία, τώρα ετοιμάζει τη συνέχεια στην αντιλαϊκή πολιτική της: χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και τον συνδικαλισμό, άμεση και έμμεση φοροληστεία, περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Η εξάρτηση της χώρας και η ξενοδουλεία της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστές των ΕΕ- ΗΠΑ, που εκδηλώθηκε έντονα κατά την επίσκεψη Ομπάμα, αλυσοδένουν τον λαό και τη νεολαία με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Εξ ου και η «διαπραγμάτευση» της ηχεί σαν κακόγουστο αστείο, οι «κόκκινες γραμμές» της έχουν ξεθωριάσει προ πολλού, ενώ ο όρος «4ο μνημόνιο» έχει ήδη ειπωθεί από κυβερνητικά χείλη.

Ιδιαίτερα οι αλλαγές στα εργασιακά συνιστούν την πλέον αντιδραστική τομή στα εναπομείναντα κεκτημένα των εργαζομένων. Η θεσμοθέτηση του υπο-κατώτατου μισθού, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η –και τυπική- κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο Δημόσιο και φυσικά η απαγόρευση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας είναι όσα έχουν βάλει στο τραπέζι ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Για μας, τα μέτρα αυτά

 

• εδράζονται στην στρατηγική επιδίωξη του συστήματος να «ξεφορτωθεί» τις κατακτήσεις που πέτυχε η εργατιά μέσα από τους αγώνες της: τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τα όργανα και μέσα πάλης της. Βάλλουν ευθέως, δηλαδή, στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΔΟΥΛΕΙΑ, στις ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, στην ίδια τη ΖΩΗ.

φανερώνουν τον τρόμο που νιώθει το σύστημα απέναντι στη δύναμη των λαϊκών αντιστάσεων, στην οργάνωση των εργαζομένων μέσα στα σωματεία τους και σε γραμμή αναμέτρησης με εκείνο. Γι’ αυτό δίνουν τέτοιο βάρος στον συνδικαλισμό και την απεργία, παρά την αποσυγκρότηση που υφίσταται, με αστικές και ρεφορμιστικές ευθύνες, στους χώρους δουλειάς.

στοχεύουν να δυσχεράνουν τους συσχετισμούς για τον λαό συνολικά, σε κάθε επίπεδο, είτε πρόκειται για την εργασία είτε για την εκπαίδευση.

ΚΑΙ ΝΑΙ! ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ!

Σήμερα, τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου του μνημονίου, πλήττονται σοβαρά από τους ταξικούς φραγμούς και την εντατικοποίηση. Για να ανταπεξέλθουν, είτε βασίζονται στο πενιχρό εισόδημα των γονιών τους είτε εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους. Έχουν ήδη δει ή βιώσει, επομένως, τι σημαίνει μισθός πείνας, ανασφάλιστη εργασία, ελαστικό ωράριο, εργοδοτική αυθαιρεσία. Το κρίσιμο, όμως, είναι, ότι το μέλλον τους δεν είναι μακριά από αυτά. Το χτύπημα σε σπουδές- δουλειά- ελευθερίες ωθεί βίαια τη νεολαία στον εργασιακό μεσαίωνα, την ανεργία, τη μετανάστευση, τον ατομικό δρόμο και τη μοιρολατρία.

Απέναντι σε αυτά, έχουμε χρέος να σηκώσουμε κεφάλι, με όπλα τους συλλόγους και τις συνελεύσεις μας!

Να στηρίξουμε την απεργία στις 8 Δεκέμβρη, στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων! Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που σπέρνουν τον εφησυχασμό στον κόσμο της δουλειάς και καλούν σε 24ωρες απεργίες- τουφεκιές στον αέρα, οι οποίες αυτή τη φορά δεν φρόντισαν καν να συμπέσουν (24 Νοέμβρη- 8 Δεκέμβρη)!Κόντρα στη λογική του ΠΑΜΕ, που, μετά τις καταθέσεις προτάσεων νόμων στη βουλή, κινήθηκε ξανά στα όρια που θέτει το σύστημα, προσκολλημένο τώρα στις ημερομηνίες για απεργία που πρότειναν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

Να δώσουμε δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση, στον δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, για ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!