Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!

Η αντίσταση της Παλαιστίνης είναι ένας αγώνας δίκαιος, ο οποίος φωτίζει τη δύναμη αυτού του μαρτυρικού λαού που αρνείται να υποταχτεί στην επιχείρηση εξολόθρευσής του! Οι επιθέσεις της Χαμάς έρχονται ως απάντηση στη κατοχή και τον καθημερινό πόλεμο που το κράτος του Ισραήλ εξαπολύει ασταμάτητα τα τελευταία 75 χρόνια. Έρχονται ως μόνη δίκαιη απάντηση στα 75 χρόνια βαρβαρότητας που ζει ο παλαιστινιακός λαός στην ίδια του τη γη.

Βγήκε το φασιστικό-σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ να κηρύξει πόλεμο και να θυμηθεί τους αμάχους! Το ίδιο κράτος που – τόσο σίγουρο για την κυριαρχία του – στέγασε χιλιάδες κατοίκους σε εμπόλεμες ζώνες, κατεχόμενες περιοχές, πολυκατοικίες-καταφύγια! Το ίδιο που κατείχε την πρωτιά στον βασανισμό των αμάχων, την απαγωγή και φυλάκιση παιδιών, την τρομοκρατία και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού σε καθημερινή βάση.

Τα ψέματα και η βρομερή προπαγάνδα των ελληνικών ΜΜΕ στην υπηρεσία του Ισραήλ και των Αμερικάνων, οι κατακραυγές του κεντρικού πολιτικού προσωπικού της ΕΕ και των ΗΠΑ, η υποστήριξη της ισραηλινής πολεμικής κρεατομηχανής από τον ΟΗΕ, οι διακηρύξεις τρόμου από τα συστημικά μέσα – διαμορφώνουν και τροφοδοτούν την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ονομάζονται «αυτοάμυνα» οι αμερικανικές οπλικές τερατογενέσεις που στέλνονται να βρέξουν μια πύρινη κόλαση στη Γάζα. Ονομάζονται «τρομοκράτες» οι λαοί, τα παιδιά με τις σφεντόνες, οι αγωνιστές που σηκώνουν ανάστημα για να παλέψουν τη ζωή τους!

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή η καταδίκη του παλαιστινιακού αγώνα επισφραγίζει την ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ της βαρβαρότητας από την μεριά του Ισραήλ. Μια βαρβαρότητα που – έως τώρα – ήταν ΑΠΟΔΕΧΤΗ για το ξεδιάντροπο κεντρικό πολιτικό προσωπικό του συστήματος – σε αντίθεση με τον δίκαιο ένοπλο αγώνα των Παλαιστίνιων για ζωή και λευτεριά!

Όταν επί 75 χρόνια οι Παλαιστίνιοι ζούσαν καθημερινά την βαρβαρότητα του πόλεμου, του ιμπεριαλισμού και του φασισμού – δεν νοείται «οφθαλμός αντί οφθαλμού: σφάξτε τις γυναίκες, τα παιδιά και τους αμάχους». Εδώ και 75 χρόνια, το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ, ΕΕ και κάθε εξαρτημένου αστικού στοιχείου συμπεριλαμβανομένης και της «δικής μας» αστικής τάξης – διαμορφώσαν μία συνθήκη που μπορεί να σπάσει μόνο με την δυναμική αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης. Μία αντίσταση αντιιμπεριαλιστική, αντιφασιστική, εθνικοαπελευθερωτική – πρότυπο για τους αγώνες που οφείλουν οι καταπιεσμένοι λαοί να οικοδομήσουν ενάντια στους επικυρίαρχούς τους.

Ήδη οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή πολλαπλασιάζονται, πάντα με την επίβλεψη και την παρουσία των ΗΠΑ στο φόντο κάθε αντιπαράθεσης. Από την άλλη άκρη της γης, οι Αμερικάνοι στέλνουν αεροπλανοφόρα και στρατιωτικό δυναμικό ώστε να εξασφαλίσουν την κυριαρχία του ισραηλινού κράτους, ένα από τα πιο πιστά σκυλιά τους στην Μέση Ανατολή. Αποκαλύπτεται η αντιδραστικότητα κάθε εκφραστή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) της ντόπιας αστικής τάξης και κάθε υποστηριχτή των φονιάδων των λαών των ΗΠΑ, της ΕΕ και των φασιστών-σιωνιστών του Ισραήλ. Οι λυσσασμένες δηλώσεις για την αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει και θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες, απαιτούν οργανωμένη και μαζική απάντηση αλληλεγγύης στη πάλη της μαρτυρικής Παλαιστίνης.

Αλλά οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών διδάσκουν και την προοπτική των λαϊκών αγώνων ενάντια στους επικυρίαρχους. Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης εμπνέει και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Για να φύγουν οι βάσεις των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ από τη χώρα, για την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της περιοχής.

Η λευτεριά θα έρθει στην Παλαιστίνη όταν οι λαοί ξαναβγούν στο προσκήνιο.