Αθήνα | ΕΚΠΑ : Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στη ΦΜΣ

Καταγγέλλουμε την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων, την Παρασκευή 31/5, στον χώρο του Φυσικού ΕΚΠΑ. Συγκεκριμένα εισέβαλαν στον χώρο του φυσικού και του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου του ΦΜΣ, έπειτα από εντολή του προέδρου του Μαθηματικού.

Αυτή είναι μία από τις πολλές προσπάθειες τρομοκράτησης των φοιτητικών και των αγώνων τους, μέσω της αμφισβήτησης και καταπάτησης του ασύλου. Είναι φανερό πως η επίθεση του συστήματος στην ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, καθώς και η καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων, εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Χτυπάνε ο,τι αντιστέκεται, φιμώνουν κάθε φωνή που διαμαρτύρεται και διεκδικεί.

Η όξυνση αυτής της επίθεσης  φανερώνει τον ρεβανσισμό του συστήματος προς τους αγώνες του λαού και των φοιτητών με πρόσφατο παράδειγμα τις πολύμηνες καταλήψεις και διαδηλώσεις κόντρα στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη-Μάρτη.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο ρόλος του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου, ρόλος εχθρικός προς τα συμφέροντα των φοιτητών. Είναι εκείνοι οι οποίο καλούσαν και καλούν τα ΜΑΤ για να σπάσουν καταλήψεις και να παραβιάσουν το άσυλο. Εφάρμοσαν τηλεεξετάσεις και τηλεμαθήματα την περίοδο των καταλήψεων, πηγαίνοντας κόντρα στις αποφάσεις και στους αγώνες των φοιτητών. Τώρα, ο καθηγητικός ρεβανσισμός που φανερώνεται με τεράστια εκδικητικότητα απέναντι στους φοιτητές, μας εξαναγκάζει σε εξεταστικές με απάνθρωπους όρους, σαν να μας τιμωρεί για τις καταλήψεις και τους αγώνες μας.

Η υπεράσπιση του ασύλου, καθώς και των κεκτημένων του φοιτητικού κινήματος είναι υπόθεση που οι ίδιοι οι φοιτητές πρέπει να υπερασπιστούν με τους αγώνες τους και όχι μέσω της εναπόθεσής τους στους πρυτάνεις και στο μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο του φοιτητικού κινήματος, όπως αποδεικνύεται κάθε φορά. Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, να στραφούμε ξανά στα συλλογικά μας όργανα και να υπερασπιστούμε το άσυλο αγώνων, ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.