ΑΘΗΝΑ | Ολοι/ες στη διαδήλωση Δευτέρα 12/2, 19:00, Προπύλαια

Χαιρετίζουμε τις μαζικές γενικές συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων πανελλαδικά, με αποκορύφωμα το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/02, όπου 30 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας για να καταγγείλουν το νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η μεγάλη αναταραχή που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των φοιτητών δεν περιορίζεται σε αυτούς. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών, οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για τις απολύσεις εργαζομένων, οι πολιτικές διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, η ακρίβεια, η σφαγή του παλαιστινιακού λαού , έχουν πυροδοτήσει μια ευρύτερη αναστάτωση στο λαό και τη νεολαία που πρέπει να απαντηθεί συνολικά.

Η σύνδεση των φοιτητικών κινητοποιήσεων με ευρύτερα λαϊκά κομμάτια των εργαζομένων, των αγροτών, των εργατών είναι αναγκαία για το προχώρημα της κινηματικής διαδικασίας που έχει ανοίξει πανελλαδικά, ώστε να μπορεσει αυτή να βγει νικηφόρα. Οι αγωνιστικές κινήσεις επιδιώκουμε την σύνδεση του φοιτητικού κινήματος με το λαϊκό εργατικό κίνημα, με τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς, τους αγρότες. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε στην απογευματινή διαδήλωση της Δευτέρας 11/02 στις 19:00 στα Προπύλαια, μαζί με σωματεία, συλλογικούς φορείς και άλλους φοιτητικούς συλλόγους.