ΑΘΗΝΑ| Κάτω τα χέρια από το Λαϊκό Άσυλο! Όλοι αύριο 15/3 στη Νομική στις 12:00!

Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές επέβαλαν τριήμερο lock out στη ΝΟΠΕ εν μέσω φοιτητικών κινητοποιήσεων και γενικών συνελεύσεων για το έγκλημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια κατάφορη καταπάτηση του Ασύλου που φανερώνει το φόβο της κυβέρνησης  μπροστά στις συνεχιζόμενες μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες που έχουν πλαισιωθεί από χιλιάδες φοιτητές. Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια του lock out που εφαρμόστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρά την απόφαση που πήραν οι μαζικές γενικές συνελεύσεις για κατάληψη του κτηρίου ΝΟΠΕ. Αυτή τη φορά έκλεισαν τη σχολή εκ των προτέρων για να προλάβουν και να αποτρέψουν τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων που είχαν καλεστεί από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους στη ΝΟΠΕ.

Χτυπάνε τις γενικές συνελεύσεις, γιατί είναι το όργανο μέσα από το οποίο οι φοιτητές μπορούν να πάρουν αποφάσεις συνέχισης του αγώνα και να δώσουν στις υπάρχουσες κινητοποιήσεις ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Να συνδέσουν δηλαδή, τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη με τις αναγκαίες διεκδικήσεις για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες. Γιατί, η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και κόστισε τις ζωές των συμφοιτητών μας, είναι η ίδια που στερεί το δικαίωμά μας στις σπουδές, στοχοποιεί εμάς και τις οικογένειές μας και μας οδηγεί σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Για αυτό και η απάντησή μας θα πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος.

Η γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 16/3 και το πλήθος των γενικών συνελεύσεων, που έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής σε αυτή, δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, οι φοιτητικοί σύλλογοι της ΝΟΠΕ πρέπει να πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις, να σπάσουν το lock out και να υπερασπιστούν στην πράξη το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων. Σε αυτή την κατεύθυνση καλείται αύριο φοιτητική κινητοποίηση στη Νομική (Σόλωνος) στις 12 για την υπεράσπιση του ασύλου και τη διασφάλιση διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων εντός αυτού.

Όλοι αύριο στις 12:00 στη Νομική!

Όλοι την Πέμπτη 16/3 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο άγαλμα Κολοκοτρώνη!