ΑΘΗΝΑ| ΣΜΗΧ ΠΑΔΑ - Καταγγελία για τη διεξαγωγή μαθημάτων τη μέρα των εκλογών

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών ΠΑΔΑ για πραγματοποίηση μαθημάτων την ημέρα των φοιτητικών εκλογών. Καταγγέλλουμε την πρυτανεία του ΠΑΔΑ που, μέσα από την σιωπή της, επί της ουσίας συμφωνεί με την απόφαση του Κοσμήτορα.

Η μεθόδευση αυτή είναι πρωτοφανής στα χρονικά των φοιτητικών εκλογών. Ακόμα και μετά από αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών, η διοίκηση της σχολής αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση για μη διεξαγωγή μαθημάτων.

Η απόφαση αυτή εμποδίζει την ελεύθερη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Την ημέρα των φοιτητικών εκλογών πρέπει όλοι οι φοιτητές να έχουν την δυνατότητα να έρθουν απρόσκοπτα στη σχολή τους και να συμμετέχουν στη διαδικασίες του συλλόγου. Να συζητήσουν, να ψηφίσουν, να διασφαλίσουν το δημοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας και την εγκυρότητα του αποτελέσματος. Η επίθεση του συστήματος προσπαθεί να χτυπήσει το δημοκρατικό κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος. Θέλουν να μετατρέψουν τη 10η Μάη σε μια ακόμα μέρα μαθήματος σαν όλες τις υπόλοιπες ,με στόχο την αποπολιτικοποίηση των εκλογών.

Αυτός είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ που προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν φίλος και σύμμαχος των φοιτητών. Πριν λίγες μέρες ήταν που ο ίδιος, ως καλεσμένος σε εκδηλώσεις της ΠΚΣ, προωθούσε ένα τέτοιο προσωπείο. Αυτό είναι το καθηγητικό κατεστημένο, που βρίσκεται απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου.

Αποκαλυπτική ήταν και η στάση της Πανσπουδαστικής, που συμφώνησε με την διεξαγωγή μαθημάτων. Αποδεικνύεται ότι ψαρεύει «απολίτικες» ψήφους με οπορτουνιστικό τρόπο . Η πραγματικότητα αυτή δεν αλλάζει το γεγονός ότι αναγκάστηκε τελικά να υπερψηφίσει την απόφαση του ΔΣ για τα μάτια του κόσμου ώστε να μην εκτεθεί.

Απαιτούμε την ακύρωση όλων των μαθημάτων που είναι προγραμματισμένα για τις 10 και 11 Μαΐου. Κανένας φοιτητής να μην πάει για μάθημα! Να συμμετάσχουμε όλοι οι φοιτητές στη διαδικασία των εκλογών, κόντρα στην προσπάθεια διάλυσης του φοιτητικού συνδικαλισμού.