Κρατικό έγκλημα και όχι ατύχημα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα
στις 18.30
🔴 Aθήνα - γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Συγγρού 41
🔴 Θεσσαλονίκη - Σταθμός ΟΣΕ
🔴 Πάτρα - Σταθμός ΟΣΕ
στις 18.00
🔴 Λάρισα - Κεντρική Πλατεία
στις 19.00
🔴 Ηράκλειο - Λιοντάρια

Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης 28/2 στα Τέμπη, αυτή την στιγμή μετρά 36 νεκρούς και 85 τραυματίες, ενώ οι έρευνες για εγκλωβισμένους στα βαγόνια συνεχίζονται. Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το νοσοκομείο Λάρισας, οι περισσότεροι νεκροί και τραυματισμένοι είναι φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους μετά το τριήμερο. 

Οι καταγγελίες που φτάνουν από τους εργαζομένους, σκιαγραφούν μία κατάσταση που με λογική ακολουθία θα έφτανε στις χθεσινές εικόνες. Οι διαρκές βλάβες των υποδομών, η απουσία επιδιορθώσεων και επισκευών στα στοιχειώδη συστήματα λειτουργίας και η εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφαλείας εκπορεύονται από την διάλυση και το ξεπούλημα των μεταφορών στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Ενώ η εταιρεία συνεχίζει να σιωπά για τη σύγκρουση, ο λαός και οι νεολαία συνεχίζουμε να προσθέτουμε ονόματα στην λίστα των νεκρών μας για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ιταλική εταιρεία, ήρθε με την πολιτική των μνημονίων ενώ βαφτίστηκε ως ανάπτυξη και επένδυση. Λιμάνια, αεροδρόμια, μεταφορές, ρεύμα και νερό, το ένα μετά το άλλο, παραδόθηκαν στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Η ιδιωτικοποίηση έριξε τα βάρη της ακρίβειας στο λαό, χειροτερεύοντας τις συνθήκες και το κόστος των συγκοινωνιών με την αύξηση των τιμών του εισιτηρίου, της μαζικές απολύσεις προσωπικού και την ελλιπή συντήρηση.

Η πλήρης εμπορευματοποίηση των δικαιωμάτων μας σε ασφάλεια, μεταφορές, υγεία είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης του συστήματος και των κυβερνήσεων του σε κάθε λαϊκή κατάκτηση που έχει απομείνει. Πάει χέρι-χέρι με τη διάλυση των νοσοκομείων και το τσάκισμα του δικαιώματος στην στέγαση, το ρεύμα, τη θέρμανση και τις πολιτικές των πλειστηριασμών και της φτώχειας. Συνδέεται με τον εργασιακό μεσαίωνα που καθημερινά μετρά εργατικά ατυχήματα και άθλιες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Οι εξαγγελίες για εθνικό πένθος αποτελούν πρόκληση! Η κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε κυβέρνηση πριν από αυτή είναι οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος!

Η οργή και η θλίψη για τους νεκρούς και τους τραυματίες να εκφραστεί στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας στην επίθεση του συστήματος μέσα από τους συλλόγους μας, στο πλευρό των αγώνων του λαού για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.